Stjärnsäljaren Philip Gozzis bästa tips inför jobbsökandet

Att söka jobb är en av de viktigaste införsäljningarna man gör i livet. Det menar stjärnsäljaren Philip Gozzi. I ”Med målet i sikte”, en podcast av utbildningsaktören Iris, ger han sina bästa råd inför jobbsökandet.

Iris kan hjälpa dig ta nästa steg till utbildning eller arbete – läs mer här!

När arbetsmarknaden är oviss och konkurrensen om jobben hårdnar behöver man sticka ut bland kandidaterna till drömjobbet. I utbildningsaktören Iris podcast Med målet i sikte, ger stjärnsäljaren Philip Gozzi sina konkreta tips på hur man bäst säljer in sig själv på arbetsmarknaden.
– Inget jobb kommer att kastas på en. Så är det inte för någon. Det handlar ju om att ligga på, bygga nätverk och om att vårda nätverket. Om att vara top-of-mind och påminna arbetsgivarna om att du finns, säger Philip.

Att hitta ett nytt jobb händer inte över en natt. Därför behöver man vara långsiktig i sitt jobbsökande, och sätta upp tydliga mål på vägen dit.
– Ta de långsiktiga målen och konkretisera dem till mindre. Kvartalsmål, månadsmål och veckomål. Exempelvis att du under veckan ska ha bokat in ett antal möten eller sökt x antal jobb. Jag mår mycket bättre när jag har en to do-lista som jag kan bocka av och känna att jag har presterat den här veckan, säger Philip.

Om man inte når målet, vad kan man ha gjort för fel?
– En egen lärdom efter att ha drivit bolag i fem år är att det inte går att göra något som man inte brinner för. Tidigare hade vi en tjänst eller produkt som vi inte brann för. Livet är för kort för att sitta flera år och göra något man inte tycker är kul.

Så kan du få stöd i ditt arbetssökande
Önskar man hjälp och extra vägledning, eller kanske stöd i  arbetssökandet finns Iris. Förutom deras breda kontaktnät inom ett flertal branscher som söker ny personal så kan Iris även hjälpa till med personlig coaching. Iris är ett av Sveriges största företag inom utbildning – och inte minst experter på vad en rekryterare söker hos en ny kandidat. Förutom att de hjälper till att matcha ihop arbetssökande och rekryterare så erbjuder de även hjälp med intervjuteknik och skriva CV – och mycket, mycket mer. Läs mer via länken nedan.

Iris kan hjälpa dig ta nästa steg till utbildning eller arbete – läs mer här!

Philip Gozzis 4 nycklar för att lyckas med jobbsökande på LinkedIn – och 3 no go zones

  1. Ha en profil som utgår från arbetsgivarnas perspektiv. Berätta hur du kan hjälpa organisationer utifrån vad du har gjort tidigare. Vad kan du erbjuda och vad brinner du för?
  2. Skaffa dig ett stort relevant nätverk där du vågar knyta kontakt med alla som du vill lära känna. Skicka en personlig förfrågan och ha alltid med ett personligt meddelande.
  3. Ha en strategi över hur du vill bygga ditt personliga varumärke. Prata inte bara om ditt expertisområde, utan även din passion i livet. Det skapar ett djup i profilen och du blir en person bakom tangenterna, som blir intressant att följa.
  4. Skapa innehåll som faktiskt berör människor. Bjud på dig själv och din kunskap. Det viktigaste är att göra någonting, än ingenting. Det behöver inte vara helt perfekt.

…och 3 no go zones:

  1. Akta dig för att skryta för mycket. Undvik att prata om dig själv och din egen förträfflighet.
  2. Var inte för krängig och säljig. Tryck inte för mycket på dina egna tjänster och produkter.
  3. Du klagar på vad andra gör och att de gör för mycket, men du gör ingenting själv. Du måste våga ge dig ut och våga vara dig själv.

Iris kan hjälpa dig ta nästa steg till utbildning eller arbete – läs mer här!

Nästa artikel