Komvux, SFI och jobbmatchning – så blev de en jätte på utbildningskartan

Tidigare var det två varumärken, nu slår Iris och Competens ihop – och blir en av Sveriges största aktörer inom utbildningar.
– Vi är en helhetsleverantör inom utbildning, stödinsatser och jobbmatchning, säger Ulrika Rattfeldt, marknadschef på Iris.

[aesop_content color=”#c30e2d” background=”#ffffff” height=”0px” columns=”1″ position=”none” imgrepeat=”no-repeat” disable_bgshading=”off” floaterposition=”left” floaterdirection=”up” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]EXTERN LÄNK: Ta nästa steg i karriären med Iris! Klicka här för att läsa mer om deras erbjudanden.

[/aesop_content]

Oavsett om man vill läsa upp sina gymnasiebetyg, lära sig det svenska språket eller kanske få stöd i sitt jobbsökande så har Iris ett passande erbjudande. När de två varumärkena nu slås ihop positionerar de sig som ett av Sveriges största företag inom vuxenutbildning, stödinsatser och jobbmatchning

Iris har en historia som sträcker sig så långt tillbaka som slutet av 1880-talet. Då var det en grupp synskadade, som hade svårt att komma in i samhället och att få jobb, som bestämde sig för att skapa sina egna arbeten. Idag är Iris uppdrag att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling – i hela Sverige.

–  Iris finns idag på ett 50-tal orter i Sverige och tusentals människor tar del av våra insatser varje år. Med vår långa historia i ryggen och vårt genomgående arbetssätt där individen står i fokus öppnar vi dörrar till jobb och inkludering vilket skapar de bästa förutsättningarna för att människor ska nå sin fulla potential, säger Ulrika Rattfeldt.

14 000 deltagare – varje år

Iris delar upp sin expertis i fyra områden: utbildning, SFI, jobbmatchning, och stödinsatser. Genomgående för samtliga områden är, precis som Ulrika förklarar, väldigt tydligt – att se individens förmåga istället för begränsningar. Varje år är det 14 000 deltagare som på ett eller annat sätt använder deltar något av Iris erbjudanden.

Klicka här för att läsa mer på Iris hemsida.

[aesop_content color=”#000000″ background=”#e0ded8″ height=”0px” columns=”1″ position=”none” imgrepeat=”no-repeat” disable_bgshading=”off” floaterposition=”left” floaterdirection=”up” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

Det här erbjuder Iris

  • Gymnasial vuxenutbildning (Komvux)
  • SFI
  • Arbetsmarknadsutbildning
  • Stödinsatser
  • Jobbmatchning
  • Företagsutbildning och kompetensutveckling

 

[/aesop_content]

Nästa artikel