Expanderar rejält: ”Vi vill få fler ut i arbete”

Varje år stöttar Iris över 14 000 deltagare ut i arbete eller utbildning. Just nu befinner sig Iris i en stor expansionsfas – som kommer att kräva ny personal på många orter i hela Sverige.
– Vår högsta prioritet just nu är att få snurr på verksamheten på de nya orterna, så att fler deltagare kan ta nästa steg i livet med stöd av oss, säger Erik Gustafsson, Affärsområdeschef på Iris.

Längre ned i texten finner du ortspecifika jobbannonser där du kan skicka in din ansökan.

Inom Iris Stöd och matchning är uppdraget att stötta arbetssökande på vägen till nytt jobb. Affärsområdeschefen Erik Gustafsson förklarar det hela väldigt enkelt.
– Det handlar ju egentligen om att förflytta en person från punkt A till punkt B. Vi vill hjälpa de som står utanför arbetsmarknaden att få de nycklar som krävs för att nå dit de vill – oavsett var det kan tänkas vara.

Med Iris Stöd och matchning får man ett individanpassat stöd och en egen jobbcoach på vägen mot ett nytt jobb eller en utbildning. Inledningsvis handlar det om att se vad personen har för kunskap och erfarenheter och hur de kan användas för att komma vidare. En del av tjänsten är så enkel som att tillsammans med deltagaren se över dennes CV och hur man kan göra det bättre för att bli mer attraktiv på arbetsmarknaden.
– Men i de allra flesta fall går man djupare och undersöker vart deltagaren vill i karriären, vad den har för erfarenheter och vad som krävs för att ta sig dit. Sedan är vi med hela vägen fram tills att deltagaren är ute i jobb, eller en utbildning som leder till det jobb den vill ha, säger Erik.

[aesop_content color=”#c30e2d” background=”#ffffff” columns=”1″ position=”none” imgrepeat=”no-repeat” disable_bgshading=”off” floaterposition=”left” floaterdirection=”up” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]LÄS MER: Så hjälpte Iris stöd- och matchning Anita, 57

[/aesop_content]

Växer så det knakar – behöver rekrytera över 30 personer

I den rådande situation vi befinner oss, med Covid-19 och dess skenande smittspridning, är det företag som kämpar för sin överlevnad.
– Vi ser ju en ökande arbetslöshet i Sverige vilket såklart är riktigt tråkigt. Men de som blivit arbetslösa ska ut på arbetsmarknaden igen – och det vill vi hjälpa till med. Vi finns redan på många platser i hela landet och expanderar nu på ytterligare 15 orter. Vi är experter på att förbereda våra deltagare för arbetsmarknaden och vi vill nu stötta fler, säger Erik, och fortsätter:
– Så just nu fokuserar vi på att rekrytera personer som vill vara med i vår expansion. Vi söker främst handledare som kommer att arbeta operativt med våra deltagare. Handledaren är liksom navet och arbetar i hela kedjan, från det att en deltagare kommer in till dess att den är ute i studier eller jobb. Men även innan och efter det jobbar handledaren dels med att nätverka mot företag, men också med att följa upp hur det går för deltagarna så att vi kvalitetssäkrar vårt arbete, säger Erik.

Lång historia

Iris har en historia som sträcker hela vägen till 1880-talet. Idag är Iris leverantör av utbildningar, stödinsatser och matchningstjänster åt Arbetsförmedlingen, en lång rad kommuner och privata företag. Här kan man läsa mer om Iris olika tjänster.

Ansökan: Här finner du ortspecifika jobbannonser

[aesop_content color=”#c30e2d” background=”#ffffff” columns=”1″ position=”none” imgrepeat=”no-repeat” disable_bgshading=”off” floaterposition=”left” floaterdirection=”up” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]EXTERN LÄNK: Passa på att sök jobb hos Iris – ansökningsperioden stänger 11/12

[/aesop_content]

Så går det till: Om Iris Stöd och matchning

Nästa artikel