Så vill North Park ta Aspen till Sverige

En vecka per år i fjällen har varit en årlig tradition för många svenskarMen ökade krav på service och internationella influenser har inte slagit igenom i svenska fjällen – förrän nu.
Fjällkonceptet
 North Park hämtar inspiration från amerikanska skidorter som Aspen och Vail där upplevelse och service står i fokus.
– Man har sitt eget boende men ska kunna bli väl omhändertagen, när man vill, säger Johan Kindblom, en av grundarna till North Park.

Antalet platser är begränsade – anmäl ditt intresse här

I mer än ett halvt sekel har svenskarna vallfärdat till fjällen. Men tiderna förändras, och så även besökarnas önskemål och krav. North Park vill tillgodose de nya behoven i form av kvalitet och komfort. Borta är rustika trästugor med långa avstånd och stress till pisterna, och istället erbjuds nybyggda hus med ett servicekoncept som för tankarna till amerikanska skidorter som Aspen och Vail.

Det som har saknats i den svenska fjällvärlden är en helhetsupplevelse och sammanhållen central miljö. Få har lyckats ta ett samlat stilgrepp kring ett helt område. Vi vill skapa ett lugn runt ett eget tydligt tilltal, säger Johan Kindblom.

Konceptet kommer att etableras i flera svenska fjällorter, såsom Sälen, Branäs och Åre. Som längst har man dock kommit med planerna i Idre, där inflyttning sker redan under 2023. Där kommer man som som husägare att få ta del av ett sammansatt serviceerbjudande genom North Park Hotel – områdets knutpunkt. Det innefattar allt praktiskt man kan tänka sig under en fjällvistelse, men även det som gör livet här extra bekvämt och roligt.

Antalet platser är begränsade – anmäl ditt intresse här

Hur låter till exempel en serverad brunch efter några timmars skidåkning på morgonen, följt av drinkar framför brasan och ett dopp i utomhuspoolen på hotellets tak? North Park som koncept erbjuder en uppgraderad fjällsemester, där de mindre roliga delarna av klassisk fjällturism helt enkelt klippts bort. Kvar är friluftskänslan, valmöjligheterna och avkopplingen.

– Man ska ha sitt eget boende men kunna bli väl omhändertagen, när man vill. Det innebär städning, restaurang som är öppen året runt, tillgång till utomhuspool, gym, coworking area, och padelbana – men också administration av skötsel och uthyrning, samt uthyrning av exempelvis skidor, snöskoters och mountainbikes, Vi kommer även att ha ett levande program med tex bra yoga-instruktörer och andra som vi tror kan lägga till något värdefullt till ens vistelse, säger Johan Kindblom.

Inom kort kommer North Park att slå upp portarna på åtskilliga fjällorter, och för den som vill säkra sin plats i fjällen och ta del av en lyxigare upplevelse finns det ingen tid att förlora. Att anmäla sitt intresse för North Park ger en förtur när det är dags för bostäderna att läggas ut till försäljning, och man får även regelbundna uppdateringar med information kring hur projektet fortskrider.

Ända sedan North Park presenterades som koncept har intresset varit rekordstort, och bara Idre har genererat närmare 7 500 personer intresseanmälningar. Men för den som är intresserad är det ännu inte för sent. Klicka på länken här nedan för att anmäla ditt intresse, och säkra en lyxig fjällsemester på dina egna villkor under många år framöver.

Antalet platser är begränsade – anmäl ditt intresse här

Nästa artikel