Se hit: Så mycket pengar kan du spara på att handla din mat online

Att handla sin mat på nätet blir allt mer populärt.
De som kan dra allra störst fördel av att handla på nätet är de som inte bor nära en stormarknad.
Dessutom finns riktigt bra välkomsterbjudanden att utnyttja.

JUST NU: Få 150 kronor rabatt på Coop.se. Klicka här för att utnyttja erbjudandet – och använd koden BILLIGT.

Den digitala näthandeln har under de senaste åren exploderat och allt fler inser fördelarna med att få sina matkassar levererade hela vägen hem till dörren. Men leveransen är inte den enda fördelen med att handla sin mat online – det kan dessutom vara en ekonomiskt bra affär.

De som kan spara allra mest pengar på att handla sin mat på nätet är de som inte bor nära en stormarknad – de som måste göra sina inköp på en mindre (vilket ofta innebär dyrare) matbutik.

Handla till matjättens bästa priser

Den ekonomiska fördelen med att handla sin mat online handlar framförallt om två delar. Den ena är självklar: butiken man vanligtvis handlar på har dyra priser, men ett bra läge, vilket också är anledningen till att många handlar där. Det säger sig själv att när man då plockat ihop sin matkasse så kommer slutpriset ligga högre än det man hade fått hos en stormarknad, där de har betydligt lägre genomsnittspriser.

För att exemplifiera: Handlar man sin mat hos Coop Online möts man av samma sortiment och priser som på deras stormarknader – Stora Coop. Man kan alltså plocka ihop sin matkasse till en billigare peng och dessutom få den levererad hela vägen hem till dörren. Dessutom erbjuder de just nu 150 kronor rabatt till alla nya kunder.

Att transportera sig är inte gratis

Den andra delen handlar om transporten. Att jaga den billigaste butiken innebär att man på ett eller annat sätt måste ta sig dit och hem. Även om det handlar om en busstur eller en kort bilsträcka så är det ändå en utgift (bussbiljett alt. bensin) – och något man måste lägga till på det totala slutpriset för matkassen.

Matvarujättarna har ofta erbjudanden för att kompensera detta. Coop.se erbjuder som nämnt fri frakt till alla nya kunder just nu. Väljer man att handla en matkasse med färdiga recept får man dessutom 200 kronor rabatt på sitt första köp. Utnyttja erbjudandet via den blå länken nedan.

JUST NU: Få 150 kronor rabatt på Coop.se. Använd kod: BILLIGT.

Advertisement

Nästa artikel