Mathandel på nätet – en växande trend bland svenskarna

2017 beräknades den digitala mathandeln växa med hela 30 procent – en ökning på 1,7 miljarder.
För dig som konsument kan den växande trenden bli ett riktigt lyckodrag. Högre konkurrens och jakten om kunderna gör att matjättarna måste locka med enkelhet, större utbud – och framför allt riktigt bra erbjudanden.

JUST NU: Få fri frakt på din första beställning på coop.se. Klicka här för att komma till erbjudandet på coop.se.

Mathandeln på nätet växer som aldrig förr i Sverige.  Förra året beräknades den digitala mathandeln växa med hela 30 procent för att uppgå till 7,2 miljarder kronor – en ökning på 1,7 miljarder.

Detta kan ses som ett resultat av matvarukedjornas tydliga satsning på senare tid: att utveckla sina respektive nätbutiker. En växande efterfrågan hos konsumenterna, att enkelt kunna handla sin mat online, innebär att onlinebutikerna ständigt utvecklar sina koncept för att locka nya kunder.

Utvecklingen och de tydliga uppgraderingarna innebär stora fördelar för konsumenten. Att handla mat online är numera både tidseffektivt, prisvärt och väldigt enkelt.

Och många kan känna igen fördelarna med att handla sin mat online. Att planera veckans måltider tar tid och i affären blir det ofta stressigt och svårt att komma ihåg vilka erbjudanden man ville ta del av. Barn som kräver uppmärksamhet eller tjatar om godis gör inte butiksbesöket enklare heller.

För den som inte har testat att handla sin mat online finns ett knep man bör ta vara på: utnyttja de nykundserbjudanden som finns. Matvarujätten Coop har till exempel ett erbjudande som ger alla nya kunder fri frakt på det första köpet på deras hemsida. Köper man i stället en färdig matkasse får man 200 kronor rabatt (!).

Missa inte: Fri frakt på Coop online. Klicka här för att utnyttja erbjudandet.

Handla online – så fungerar det

Handla på tre olika sätt:

  • Vanliga butikssortimentet – välj fritt bland tusentals varor.
  • Coop Matkasse – fyra färdiga matkassar med enkla vardagsrecept.
  • Smartkassen – skapa din egen matkasse med recept från coop.se

På många orter får du din leverans hela vägen till dörren. Klicka här för att se vad som gäller där du bor.

Coop packar varorna samma dag som de levereras till dig. Färskvarorna levereras till dem i precis rätt tid för att hinna packas tillsammans med dina övriga varor.Färskvarugarantin innebär att allt Coop levererar ska vara superfräscht – annars får du pengarna tillbaka. Leveransgarantin innebär att om din leverans blir mer än 15 minuter försenad så bjuder vi på fraktavgiften vid din nästa beställning.

Advertisement

Nästa artikel