Jättarnas kamp om kunderna – till konsumentens fördel

Som konsument jagar man de bästa priserna, det bredaste utbudet och den bästa servicen.
Som företag jagar man konsumenten.
Genom att handla online blir du en vinnare i matvarujättarnas priskrig.

JUST NU: Få fri frakt på din första beställning på Coop.se. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Den digitala mathandeln har länge varit en tillväxtbransch. Svensk Digital Handel menar att 2015 var det riktiga startskottet – då antalet online-koncept utökades och marknadsföringen för att nå nya kunder blev allt synligare.

Idag har allt fler fått upp ögonen för det smarta sättet att sköta sin inhandling. Problematiken i traditionell ”storhandling”, med planering, schemaläggning för hela familjen och transportsätt, är något de flesta gärna undviker. Då är internetbaserade tjänster att föredra.

Nu, tack vare matvarujättarnas kamp om kunderna, kan man som konsument dessutom göra riktiga kap när man handlar sin mat online.

Är man ny kund hos en onlinebutik kan man i regel alltid räkna med ett välkomsterbjudande. Till exempel erbjuder en av Sveriges matgiganter, Coop, fri frakt till alla nya kunder.

För den som inte bor där en stormarknad finns tillgänglig, utan måste handla på en mindre butik med smalare sortiment och högre priser, finns dessutom fler prismässiga fördelar.

Många Matvarujättar har nämligen samma priser online som i sina allra största butiker. För att ge samma exempel: Coop har samma priser på Coop Online som i deras största butiker – Stora Coop.

Så inte nog med att man handlar till butikens allra bästa priser – som ny kund får man dessutom ett välkomsterbjudande.

JUST NU: Få fri frakt på din första beställning på Coop.se. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Advertisement
Nästa artikel