Därför handlar Andreas sin mat på nätet: ”Så mycket smidigare”

Det sparar tid, är smidigare och maten levereras hela vägen hem till dörren.
Anledningarna till att Andreas handlar sin mat på nätet är många:
– Jag kommer nog aldrig gå tillbaka till att handla i butik, att handla på nätet är så mycket smidigare, säger Andreas.

ERBJUDANDE: Få fri frakt på ditt första köp på Coop.se, eller 200 kronor rabatt om du handlar en färdig matkasse. Utnyttja erbjudandet här.

Den digitala mathandeln växer så det knakar. Allt fler inser fördelarna med att i lugn och ro klicka hem sin matkasse till dörren. Andreas från Nynäshamn är en av dem:

– Det finns många tydliga fördelar, speciellt för mig. Jag slipper ta kollektivtrafiken till närmaste handelsområde och bära tunga kassar hem. Jag kan planera veckans måltider hemma i lugn och ro och får hem allt jag behöver.

2017 konstaterades att endast 2,4 procent av Sveriges befolkning utnyttjade den digitala mathandeln, fördelarna till trots. För matvarujättarna innebär det stora utmaningar, där en av dem handlar om att övertyga konsumenterna om hur enkelt och smidigt online-handling faktiskt är.

Andreas var själv skeptisk till att börja handla online. De inledande fördomarna om att det skulle vara dyrare, bökigt att måsta vara hemma under leveransen och att det skulle vara svårt att bemästra hemsidan är nu ett minne blott.

– Jag använder själv Coop Online, och där får jag samma priser och utbud som när jag handlar på Stora Coop. Dessutom får jag en tydlig överblick av veckans erbjudanden, som jag annars har lätt att missa, säger Andreas.

I den tätnande konkurrensen om kunderna som är villiga att testa handla sin mat på nätet måste matvarujättarna göra något extra för att sticka ut. Coop erbjuder exempelvis en välkomstgåva till alla nya kunder: fri frakt på första köpet – eller 200 kronor rabatt om man väljer att handla en färdigplockad matkasse. Man samlar också medlemspoäng när man handlar online precis som i butik.

När Andreas, som inte längre är en ny kund, fick höra om detta, tvekar han inte på att rekommendera andra att göra ett kap:

– Jag är väldigt nöjd med Coop Online. När man dessutom kan utnyttja välkomstrabatterna för att testa ser jag ingen anledning varför man inte skulle göra det, avslutar Andreas.

Handla online – och upplev smidigheten. Klicka här för att utnyttja Coops magiska välkomsterbjudanden.

Advertisement

Nästa artikel