5 anledningar – därför ska du handla din mat online

Som svensk är man bekväm och vill spara tid – åtminstone sett till undersökning som Posten lät göra 2011.
Sedan dess har näthandeln exploderat, men undersökningen är fortsatt aktuell.
Här är svaren då – och varför de är precis lika relevanta idag.

Via den här länken får du fri frakt på Coop.se.

Det må vara sju år sedan Posten utförde sin undersökning om den svenska näthandeln – men siffrorna talar sitt tydliga språk: internetbaserad shopping har många fördelar.

Undersökningen baserades på en enkät där frågan var enkel: vilken är den enskilt viktigaste anledningen till att handla online?

Så här svarade svenskarna.

Klicka här för att utnyttja välkomsterbjudandet på Coop.se.

Det är bekvämare – 25 procent

Var fjärde person som handlade online under 2011 gjorde det av bekvämlighetsskäl. Faktum är dock att det, i takt med näthandelns utveckling sedan undersökningen, är än mer bekvämt att handla online idag. Internets allt större tillgänglighet, hemsidornas utveckling och de betydligt smidigare leveranssätten underlättar mer nu än under 2011 för konsumenterna.

Det är billigare – 22 procent

Att hela 22 procent svarade att man handlar sin mat online tack vare den konkurrenskraftiga prissättningen är föga förvånande. Då, precis som nu, kan man göra riktiga kap genom att handla online. En tydlig trend på senare tid, specifikt inom mathandeln, är välkomstrabatter. Just nu kan man exempelvis få 200 kronor rabatt vid första köpet av en matkasse hos en av Sveriges största matvarujättar, Coop.

Klicka här för att utnyttja välkomsterbjudandet på Coop.se.

Större eller bättre utbud – 22 procent

Internet är oändligt, sägs det. Denna punkt, som var anledningen till att 22 procent av näthandlarna valde just internet framför en fysisk butik under 2011, är ytterst relevant än idag. För att vidare utveckla föregående exempel, med matvarujätten Coop, kan man se denna punkt som en självklarhet – handlar man hos dem online erbjuder de samma sortiment som man hittar på deras allra största butiker, Stora Coop. Har man med andra ord ingen storhandel nära finns en klar fördel i att handla online.

Jag kan handla när det passar mig – 17 procent

Den digitala mathandeln har inga öppettider, lika nu som 2011. Oavsett vilken veckodag eller tid på dygnet man vill plocka ihop sin matkasse finns alltid onlinehandeln att tillgå. Sedan väljer man själv när det passar att få sin mat hemlevererad.

Klicka här för att utnyttja välkomsterbjudandet på Coop.se.

Det är tidsbesparande – 12 procent

Som ett resultat av den digitala handelns utveckling, med framförallt smidigare hemsidor och enklare leveranssätt, kan man nu spara mer tid än 2011. Med andra ord har tidsbesparingen, som gjorde att 12 procent av internetshopparna valde just internet 2011, blivit ännu mer.

Tveksam, vet ej – 2 procent

Ja, alla kanske inte vet just varför de väljer att handla online – men något har ju fått dem dit. För den som inte testat att handla mat online – gör det för att skapa en uppfattning. Via den blå länken nedan kan du utnyttja Coops välkomsterbjudande.

Via den här länken får du fri frakt på Coop.se. Ange kod: BILLIGT

Advertisement

Nästa artikel