Svårt undernärda Irfan vägde 1,7 kg – överlevde tack vare snabba hjälpen

Publicerat: 2021-29-6

Bebisen Irfan var svårt undernärd och vägde bara 1,7 kg när hans mamma tog honom till Röda Korsets fältsjukhus i Bangladesh.
Tack vare fältsjukhuset överlevde Irfan.

Nu behöver Röda Korset fler månadsgivare så de kan fortsätta hjälpa barn i nöd.

Bli månadsgivare idag! För 100 kronor kan du ge en människa mat för en månad

Irfans mamma, Laila Begum, hade allt annat än en lätt graviditet. Med dålig hälsa och på flykt från våldet tog hon sig igenom skogarna i Myanmar med målet mot säkerheten i Bangladesh.

Redan som nyfödd vägde Irfan för lite. När han var 40 dagar gammal tog Laila honom till Röda Korsets fältsjukhus i Kutupalong i Bangladesh. Då vägde Irfan endast 1,7 kg vilket är knappt hälften av vad en bebis i hans ålder bör väga. På plats fick de genast hjälp av Röda Korsets barnmorska Anne Fjeldberg som hjälpte Laila med amningen och gav Irfan kompletterande näringsämnen som gjorde att Irfan återhämtade sig och började öka stadigt i vikt igen. Utöver viktökningen märkte de även en stor skillnad på Irfan som blev mer alert och närvarande. Både mamma Laila och barnmorskan Anne är överlyckliga över lilla Irfans återhämtning. Utan Röda Korsets hjälp hade Irfan troligtvis inte överlevt.

Röda Korset arbetar aktivt för att hjälpa människor i nöd och för att stoppa hungern. I 192 länder ser de till att människor får mat, vatten och vård för att inte svälta ihjäl. De arbetar även långsiktigt för att bekämpa matbristen.

Vill du också göra en insats för barn som Irfan? 100 kronor i månaden kan räcka till mat på bordet i en månad och en chans att överleva.

Bli månadsgivare idag! För 100 kronor kan du ge en människa mat för en månad

Så kan du bli månadsgivare hos Röda Korset

  1. Klicka HÄR för att bli månadsgivare
  2. Välj hur mycket du vill bidra med varje månad

Genom ditt bidrag ger du människor en chans att överleva

Nästa artikel