4 skäl: Därför behövs fler månadsgivare omgående

Publicerat: 2021-23-6

Idag lider över 690 miljoner människor av hunger och matbrist i världen. Och den siffran ökar. I pandemins och klimatförändringarnas fotspår förväntas antalet människor som är utan mat öka markant. Ännu fler kommer alltså gå hungriga – om inte vi gör mer för att stoppa matbristen.
Här är fyra anledningar till att Röda Korset behöver ditt stöd.

Agera nu! För 100 kronor i månaden kan du hjälpa människor få mat för dagen

1. Miljontals människor har inte mat för dagen

Idag går cirka var tionde person i världen och lägger sig hungrig ­– trots att det produceras tillräckligt med mat globalt för att mätta allas magar.

Röda Korset arbetar aktivt för att förse människor med mat och vatten för att ingen skall behöva lida på grund av brist på mat.

2. Barn dör av matbrist

När matbrist breder ut sig drabbas alltid barn, kvinnor och äldre hårdast. Små barn kan drabbas extra hårt då de riskerar hämmad utveckling av hjärna och tillväxt till följd av undernäring, vilket kan resultera i kroniska skador. Varje år dör cirka tre miljoner barn världen över av hunger och matbrist 

Undernäring är idag den vanligaste dödsorsaken för barn under fem år. Näringsbristen är som farligast under barnets första år då immunförsvaret försvagas och barnet blir mer mottaglig för olika sjukdomar. 

Det här är Christina. Christina är sex år gammal och kan inte gå i skolan. Hon är antingen för svag för att vara med på lektionerna eller så måste hon hjälpa till att samla mat och vatten. I byn finns det bara ruttna tomater och rötter att äta.
Genom att stödja Röda Korset kan du hjälpa barn som Christina.

3. Fler människor kan komma att lida av matbrist

Pandemin har gjort en redan svår situation svårare för världens mest utsatta. Det uppskattas att mellan 83 och 132 miljoner fler människor kan komma att drabbas av matbrist.

Genom att stödja Röda Korset kan du vara med och bekämpa hungern.

4. Som månadsgivare ger du människor en chans att överleva

Idag dör fler människor av matbrist varje år än av aids, tuberkulos och malaria tillsammans. Miljontals människor är hungriga. Gör vi inte mer för att stoppa matbristen kommer vi inte nå det globala målet om att ingen ska lida av hunger till år 2030.

Utbredd hunger gör det svårare för människor att arbeta och gå i skola ­– och därigenom ta sig ur fattigdomen. Genom att stödja Röda Korset ger du människor en chans att överleva och möjligheten till en bättre framtid.

Agera nu! För 100 kronor i månaden kan du hjälpa människor få mat för dagen

Dina pengar gör skillnad

  • 133 kronor ger en person en värmande filt och mat i en hel månad
  • 300 kronor räcker till 100 påsar nötkräm som kan rädda livet på undernärda barn
  • 350 kronor ger en hel familj mat i en månad
Nästa artikel