Skrämmande siffran: Var tionde människa lider av hunger

Publicerat: 2021-3-8

Idag lider var tionde människa i världen av hunger. På grund av den pågående klimatkrisen riskerar än fler människor att drabbas. Men genom att bli månadsgivare hos Röda Korsets kan du hjälpa i arbetet mot hunger och mätta hungriga magar. 

Bli månadsgivare idag! För 100 kronor kan du ge en människa mat för en månad

En obehaglig och smärtsam känsla i kroppen, en konstant smärta i magen – så känns hunger. Något som 690 miljoner människor idag lider av. Det är nästan var tionde människa i världen och faktum är att nästan tre miljoner små barn varje år dör till följd av hunger och matbrist. Men det här är något som vi kan göra något åt. Genom att bli månadsgivare kan du bidra till att lindra hungern i världen. Genom att varje månad skänka de pengar du känner att du kan avvara till Röda Korset bidrar du till att hjälpa en medmänniska som inte har mat för dagen.

Angong i Sydsudan är en av alla de som fått hjälp tack vare Röda Korsets månadsgivare. Angong är gravid i nionde månaden och arbetar på åkern i väntan på sitt andra barn:

–I väntan på att bebisen ska födas arbetar jag på åkern. Torkan har slagit hårt här i Sydsudan och vi måste hjälpas åt. Inför regnsäsongen har vi fått fröer och jordbruksredskap av Röda Korset så att vi ska kunna odla jorden när regnet väl kommer. 

Skörden från de  fröer som Angong odlar bidrar till en näringsrik kost för familjen och överskottet kan familjen sälja på marknaden för att få en inkomst:

–Nu äter vi bara en eller i bästa fall två gånger om dagen, men förhoppningsvis blir det bättre när det börjar växa och vi kan skörda. Det blir bra för mig och min familj.

Här arbetar Angong på åkern gravid i nionde månaden i väntan på sitt andra barn

I en värld där extremväder och naturkatastrofer blir allt vanligare på grund av klimatförändringar breder  hungersnöden ut sig. Klimatkrisen bär med sig orkaner, översvämningar och torka som påverkar människors möjlighet att leva och äta sig mätta. Över 100 miljoner människor drabbas varje år av klimatrelaterade katastrofer och det kan komma att fördubblas till 2050. Därför är det viktigt att agera redan nu. Som månadsgivare hos Röda Korset är du med i arbetet mot en bättre värld där fler kan äta sig mätta.

Vill du också göra en insats för människor som Angong? 100 kronor i månaden kan räcka till mat på bordet i en månad och en chans att överleva.

Bli månadsgivare idag! För 100 kronor kan du ge en människa mat för en månad

Nästa artikel