Så fungerar vitamindropp

Publicerat: 2021-12-7

Sätt dig i stolen, luta dig tillbaka, se på tv eller läs en tidning. 45 minuter senare plockar sköterskan bort droppet och du har fått en riktig vitaminboost. Redan efter några minuter kan du börja märka effekt.

– Droppet innehåller ju förutom vitaminer även vätska och salter. Många kan nog känna en ganska direkt effekt av att få upp vätske- och saltnivån lite, säger Release Co.s läkare.

Intresset för kost och hälsa har ökat explosionsartat de senaste åren. En av de senaste trenderna är vitamindropp – alltså att man får sina vitaminer direkt in i blodomloppet.

Behandling passar alla

Vitamindropp passar de allra flesta. Release Co. har tre kliniker i Stockholm dit man kan gå för att få antingen ett vitamindropp eller en vitaminshot, vilket är en spruta i armen. Tanken är att vitamindropp och Shots ska stärka folkhälsan och öka folks intresse för hälsa och välmående.

Så fungerar en behandling:

Behandlingen går snabbt och smidigt och görs på någon av de centrala klinikerna i Stockholm. Innan man gör sin behandling behöver man dock få ett recept, det får man genom att skapa en hälsoprofil hos Release Co. Så här går det till:

1. Konsultation

Det första man behöver göra är att fylla i en hälsodeklaration. Det gör man genom att skapa en hälsoprofil hos Release Co.  Därefter genomför en legitimerad sjuksköterska en hälsokonsultation baserad på din medicinska historia.

2. Vitamindropp eller Shot?

Nu är det dags att välja om du ska ta ett dropp eller en vitaminshot. Den förstnämnda innehåller flera olika vitaminer och mineraler medan en Shot innehåller ett enstaka vitamin. I samråd med hälsoteamet väljer du den behandling som passar dig bäst.

– Kombinationsbehandling bestående av ett vitamindropp och en separat B12-injektion är populärast, säger Release Co.s läkare.

3. Genomför din behandling

Nu är det äntligen dags att genomföra din behandling. Vitaminshot tar endast några minuter för sjuksköterskan att utföra, medan vitamindropp tar omkring 30-45 minuter. Under tiden kan man koppla av, kolla på TV eller läsa en tidning.

Release Co.

• Intravenös terapi har blivit en väletablerad behandlingsform runtom i Europa och i USA och är ett populärt val för att få kroppen i balans.

• Med en kunskap om människokroppen, medicinskt och holistiskt, strävar Release Co. efter att tillhandahålla den perfekta plattformen som hjälper dig att nå ditt bästa jag

• Release Co. arbetar enbart med legitimerade sjuksköterskor och läkare.

Nästa artikel