Heta Stockholmstrenden: Vitamindropp hos Release Co.

Publicerat: 2021-13-9

Det har snackats mycket om den nya trenden ”vitamindropp”. Men vad är det egentligen och hur fungerar det? I den här artikeln tar vi ett snack med Sveriges första IV-klinik – Release Co.

Med vitamindropp menas att man får ett dropp med vitaminer och mineraler, rätt in i blodomloppet. Förutom vitaminernas positiva effekt på kroppen kan behandlingen också ge mer energi, då man får i sig en stor mängd vätska.

– Det kändes som att kroppen fick en liten boost efter behandlingen, jag kände mig piggare, säger Beatrice 33 år.

Release Co. är Sveriges första IV-klinik och erbjuder både vitamindropp och vitaminshots, där den sistnämnda är en spruta med ett enstaka eller flera vitaminer.

En av de främsta fördelarna med dropp och shots är att de går direkt in i blodomloppet och därför kan tas upp snabbare av kroppen än vad exempelvis vitaminer i tablett– eller kapselform gör.

Behandlingarna kan ha flera positiva effekter, bland annat kan immunförsvaret stärkas, stressnivån minska och hälsan stärkas.

– Vi hoppas att våra behandlingar ska vara ett första steg mot en sundare livsstil och ge ett ökat intresse för hälsa, berättar Release Co.s läkare.

Behandling med vitamindropp har länge varit en het trend i U.S.A och framförallt L.A, men nu har även intresset vuxit bland stockholmarna.

– Tidigare har jag gjort liknande behandlingar utomlands men nu är jag väldigt glad att man kan få samma slags behandling i Sverige, säger kunden Johan, 53 år.

För att genomföra en behandling behöver man först fylla i en hälsodeklaration, sedan välja vilken typ av behandling man önskar. Under hela behandlingen finns en legitimerad sjuksköterska på plats.

Release Co. är den första IV-kliniken i Sverige, de har tre kliniker i Stockholm och under hösten öppnar de även upp i Norge och Danmark.

Release Co.

• Intravenös terapi har blivit en väletablerad behandlingsform runtom i Europa och i USA och är ett populärt val för att få kroppen i balans.

• Med en kunskap om människokroppen, medicinskt och holistiskt, strävar Release Co. efter att tillhandahålla den perfekta plattformen som hjälper dig att nå ditt bästa jag

• Release Co. arbetar enbart med legitimerade sjuksköterskor och läkare.

Nästa artikel