Det här händer i kroppen när du tar vitamindropp

Publicerat: 2021-4-10

Vitamindropp är den heta trenden från U.S.A som verkar vara här för att stanna. Under 45 minuter får man sitta med ett dropp, fullt av vitaminer och mineraler, i armen. Men vad händer egentligen i kroppen när vi tar vitamindropp? Här reder läkaren ut.

Intresset för vitamindropp är stort i Sverige. Release Co. är den första IV-kliniken och de har redan öppnat upp tre kliniker i Stockholm för att mätta svenskarnas efterfrågan.

En behandling med Vitamindropp tar mellan 30-45 minuter. Droppet innehåller flera olika vitaminer, mineraler, salter och en massa vätska. Man kan faktiskt känna en effekt direkt efter behandlingen.

 – Droppet innehåller ju förutom vitaminer även vätska och salter. Många kan nog känna en ganska direkt effekt av att få upp vätske- och saltnivån lite, säger Release Co.s läkare.

Förutom Vitamindropp kan man även få Vitaminshots hos Release Co. En shot är en spruta direkt i armen innehållandes ett enstaka eller flera vitaminer. Till skillnad från droppet är detta en snabb behandling på cirka fem minuter.

En av de främsta fördelarna med dropp och shots är att de går direkt in i blodomloppet och därför kan tas upp snabbare av kroppen än vad exempelvis vitaminer i tablett– eller kapselform gör.

Behandlingarna kan ha flera positiva effekter, bland annat kan immunförsvaret stärkas, stressnivån minska och hälsan stärkas.

– Vi hoppas att våra behandlingar ska vara ett första steg mot en sundare livsstil och ge ett ökat intresse för hälsa, berättar Release Co.s läkare.

För bästa möjliga resultat rekommenderar Release Co. kontinuerlig behandling. Vitamindropp kan tas en gång i veckan medan Vitaminshot kan tas en gång varannan vecka. Men självklart är detta ingen genväg till bättre hälsa, det är viktigt att komma ihåg att man behöver en sund livsstil för att stärka sin hälsa.

Så fungerar en behandling:

1. Konsultation

Man börjar med att fylla i en hälsodeklaration. Det gör man genom att skapa en hälsoprofil hos Release Co. eller besöker en av klinikerna.

2. Dopp eller Shot?

Nu är det dags att välja om du ska ta ett dropp eller en vitaminshot. I samråd med hälsoteamet väljer du den behandling som passar dig bäst.

3. Behandling

Nu är det äntligen dags att genomföra din behandling, på hemsidan kan du välja en dag och tid som passar dig. Under behandlingen kan man koppla av, kolla på TV eller läsa en tidning.

Release Co.

• Intravenös terapi har blivit en väletablerad behandlingsform runtom i Europa och i USA och är ett populärt val för att få kroppen i balans.

• Med en kunskap om människokroppen, medicinskt och holistiskt, strävar Release Co. efter att tillhandahålla den perfekta plattformen som hjälper dig att nå ditt bästa jag

• Release Co. arbetar enbart med legitimerade sjuksköterskor och läkare.

Nästa artikel