Beatrice testar: Så fungerar vitamindropp

Publicerat: 2021-3-9

Någonsin hört talas om vitamindropp? Ett dropp du får intravenöst under en 45 minuter för att få en boost av vitaminer, mineraler och vätska. Beatrice 33 år, provar den heta trenden som har sitt ursprung i U.S.A och L.A.

Jag kände mig väldigt energifylld efter droppet.

Du har säkert hört talas om vitamindropp? Kändiseliten i L.A checkar in för att intravenöst fylla kroppen med vitaminer och mineraler. Behandlingen har flera positiva effekter, bland annat kan immunförsvaret stärkas, stressnivån minska och hälsan stärkas.

Release Co. är Sveriges första IV-klinik. Här kan man välja att få ett dropp med flera vitaminer och mineraler eller en shot med enstaka eller flera vitaminer.

Vi hänger med 33-åriga Beatrice, när hon provar en behandling hos Release Co.

Hur känns det?

– Spännande! Jag har aldrig gjort en sådan här behandling innan.

Innan hon ska genomföra behandlingen får en fylla i en hälsodeklaration. Det kan man antingen göra på plats hos Release Co. eller via deras hemsida.

Vad är nästa steg?

– Nu har jag fyllt i min hälsodeklaration och fått rekommendation från en sjuksköterska om vad som passar mig bäst.

Vad ska du göra för behandling?

– Det blir ett vitamindropp.

Beatrice får lägga sig i en stol i ett av behandlingsrummen. Sjuksköterskan sätter i droppet och slår på lite avkopplande musik.

Hur känns det?

– Det känns bra! Det känns inte alls mycket faktiskt, jag kan till och med röra armen under tiden.

Sjuksköterskan kommer in med jämna mellanrum för att kolla till Beatrice. Efter ungefär 45 minuter har all dropp tagits upp av kroppen. Vitamindropp kan göra skillnad på både lång och kort sikt. Förutom möjliga effekter på immunförsvar och stressnivå så innebär det även en rejäl vätskepåfyllning för kroppen

Hur kändes det efteråt?

– Jag kände mig faktiskt mer energifyllt efteråt, jag som egentligen är rätt kvällstrött tog mig iväg till gymmet sent på kvällen – det händer inte speciellt ofta. Så det känns verkligen som det här ger en energiboost.

Release Co. vill med sina behandlingar öka intresset för hälsa och välmående. Bäst resultat uppnår man genom en kontinuerlig behandling. I Stockholm finns tre kliniker och under hösten öppnar dessutom kliniker upp i både Norge och Köpenhamn.

Kommer du prova vitamindropp igen?

– Ja, det här kommer jag vilja göra igen.

Nästa artikel