Allt fler barn behöver hjälp att överleva – ge en gåva idag

Ett år har gått sedan pandemin bröt ut och än ser vi inget slut. Situationen är tuff för oss alla, men de som drabbas hårdast är barnen. I år beräknas 117 miljoner barn behöva hjälp att överleva.

Ditt stöd behövs mer än någonsin just nu – ge en engångsgåva till Rädda Barnen idag.

Förra året hamnade miljontals barn under fattigdomsgränsen och riskerar att drabbas av akut undernäring. De som hade det värst innan pandemin har drabbats hårdast nu och i år kommer 117 miljoner barn behöva humanitär hjälp.

I krisdrabbade områden har barnen det svårast och där behövs hjälpen som mest. Pandemin har drabbat flickor i stor utsträckning och risken för barnäktenskap har ökat markant det senaste året.

Under 2021 finns Rädda Barnen på plats i krisområden runtom i världen och gör allt för att skydda och hjälpa de barn som har det allra svårast. Barnrättsorganisationen jobbar med att skydda barn från våld och övergrepp, ge barn möjlighet att fortsätta gå i skolan och ge barn och deras familjer tillgång till sjukvård, mat och rent vatten.

Rädda Barnen är världens största självständiga barnrättsorganisation och har arbetat för barns rättigheter i över 100 år. Organisationen finns på plats i 120 länder för att hjälpa barn i utsatthet.

Genom att skänka en engångsgåva ser du till att Rädda Barnen kan fortsätta med sitt livsviktiga arbete. Dina pengar gör skillnad för barn i Sverige och runtom i världen och används där behovet är som störst just för tillfället. Du gör det möjligt för fler barn att få en tryggare barndom och en ljusare framtid.

Skänk en engångsgåva och gör världen lite bättre för barn varje dag!

200 kr kan räcka till:

• mat i 5 dagar till ett barn på flykt

• 2 skolväskor fyllda med pennor, böcker m.m.

• antibiotika till 16 barn med lunginflammation

• eller filtar till 4 barn

Nästa artikel