Noura var allvarligt undernärd – överlevde tack vare den snabba behandlingen

15 månader gammal tvingades Noura fly tillsammans med sin familj. Det tog hårt på henne och hon blev sjuk på vägen. Om inte Noura hade fått snabb hjälp hade hon sannolikt inte varit i livet idag.

I Jemen pågår just nu världens största hungerkris – stötta Rädda Barnen för att fler barn ska få en chans att överleva.

Kriget i Jemen har pågått i sex år och situationen i landet är allvarlig. Var tionde minut dör ett barn av svält och innan årets slut riskerar två miljoner barn att bli undernärda.

Noura är ett av alla barn som drabbats hårt. På grund av våld och matbrist i staden Hodeida tvingades hon fly tillsammans med sin familj. Noura var då bara 15 månader gammal och kom till flyktinglägret i Lahj mitt i natten. Det var en resa som tog hårt på lilla Noura.

När hennes mamma nästa dag tog henne till sjukvårdsmottagningen visade det sig att Noura var allvarligt undernärd. Hon behövde hjälp direkt för att överleva.

Noura blev inlagd på sjukhus och fick en specialbehandling för att öka i vikt. Fem dagar senare återförenades hon med sin familj och fick fortsätta med en 10 veckors kur med näringsrik nötkräm. Den snabba behandlingen räddade livet på Noura.

Noura med sin syster Shadia i sitt tält i flyktinglägret i Lahj. Foto: Save the Children

Rädda Barnen hjälper barn som Noura varje dag och är den största internationella hjälporganisationen på plats i Jemen. Varje dag ger Rädda Barnen 1 400 barn näringsbehandling. Totalt har 1 miljon barn fått livsnödvändig sjukvård genom Rädda Barnen och de stödjer 88 sjukvårdsmottagningar i landet.

Rädda Barnen gör en livsviktig insats i det krigsdrabbade Jemen. Noura är inte det första och inte heller det sista barnet som behöver behandling – se till att Rädda Barnens arbete kan fortsätta så att fler barn får en chans att överleva. Bli månadsgivare idag!

Nästa artikel