Här är 5 anledningar till att bli månadsgivare

För många barn världen över är varje dag förenad med stora risker, både fysiska och känslomässiga. Barn växer upp bland granatsplitter och bombexplosioner, har inte mat för dagen, tvingas arbeta och gifts bort alldeles för unga.
Men det går att förändra barns liv. Bli månadsgivare här och nu för framtiden!

Alla barn har rätt till en trygg uppväxt. Det är något som Rädda Barnen kämpar för varje dag. Var med och gör världen bättre för barn – det här bidrar du till som månadsgivare:

1. Du räddar barn från svält

Minst 50 miljoner barn världen över lider av akut undernäring och en tredjedel av dem är så allvarligt sjuka att de riskerar att svälta ihjäl. I krigsdrabbade Jemen dör ett barn var tionde minut på grund av svält.

Rädda Barnen arbetar intensivt med att behandla barn som lider av undernäring. I Jemen till exempel bedriver organisationen 88 sjukhusmottagningar och ger näringsbehandling till 1400 barn om dagen – allt tack vare stödet från månadsgivare.

2. Du ser till att barn får gå i skolan

Det borde vara en självklarhet att alla barn ska få en utbildning, men ändå är det 258 miljoner barn världen över som inte går i skolan. Med en utbildning kan barn ta sig ur fattigdom och riskerar inte i lika hög utsträckning att dras in i kriminalitet eller giftas bort i ung ålder.

Rädda Barnen utbildar lärare, ser till att barn har studiematerial och ger barn plats i ett tryggt klassrum. Under coronapandemin har Rädda Barnen arbetat hårt för att barn inte ska missa delar av sin skolgång. Ett exempel är när skolorna i Uganda gick över till distansutbildning och Rädda Barnen skickade ut 100 000 skolpaket till barn runt om i landet.

3. Du hjälper barn i krig och katastrofer

När ett land råkar ut för en kris, så är det alltid barnen som drabbas allra hårdast. I kriser, som krig och naturkatastrofer, är Rädda Barnen snabbt på plats och tillhandahåller livräddande sjukvård, öppnar tillfälliga skolor, skyddar ensamma barn och bygger barnvänliga platser. Med det livsviktiga stödet från månadsgivare kunde Rädda Barnen under 2019 nå 10,6 miljoner barn i 64 länder med krishjälp.

4. Du ger barn en trygg uppväxt

Barn ska få vara barn. De ska få leka, gå i skolan och umgås med sina vänner. Barn ska aldrig utsättas får våld, sexuella övergrepp eller tvingas arbeta. Rädda barnen kämpar dagligen för att barn ska få växa upp till trygga vuxna genom att skydda barn mot människohandlare, farligt barnarbete och ge stöd till barn som haft det tufft.

5. Du kan vara säker på att din hjälp når fram

Varje år hjälper Rädda Barnen miljontals barn som är i behov av trygghet och skydd – och din gåva gör skillnad. 89 procent går direkt till barnen, till exempel så att fler barn får hälso- och sjukvård, lär sig läsa, räkna och skriva samt får skydd, trygghet och stöd av vuxna i krig och katastrofer. Och du kan vara trygg med att din gåva används där behovet är som störst. Rädda barnens experter gör noggranna bedömningar så att pengarna som samlas in från månadsgivarna används där de gör störst nytta.

Nästa artikel