Skövlingen höll på att kosta lilla Otan livet – nu måste vi agera

Varje dag dör 25 orangutanger på grund av att deras hem, regnskogen, skövlas. Sju månader gamla Otan räddades när han drack vatten inne på palmoljeplantagen.
Nu måste fler agera för att det brutala dödandet ska få ett slut. 

LÄGET ÄR AKUT! Du kan vara med och förändra framtiden för regnskogen och orangutangerna. Klicka HÄR för att bli månadsgivare!

De senaste 16 åren har 100 000 orangutanger dött till följd av skövlingen av regnskogen för att producera palmolja. En av dem som nästan miste livet är den sju månader gamla orangutangen vid namn Otan.

Han var nära att brännas till döds i en skogsbrand som ett palmojleföretag anlagt för att kunna sätta nya plantor på platsen. Lille Otan hittades vid en flod där han drack vatten och kunde föras i säkerhet till en fristad för orangutanger.

Men alla orangutanger överlever inte palmoljeföretagens framfart – varje dag dör 25 orangutanger på grund av skövlingen av regnskogen.

Djuren tvingas fly från sina hem och söka sig till nya områden med mycket mindre föda. De svälter ihjäl, bränns till döds i skogsbränder eller blir skjutna när de tar sig in på plantager i jakt efter mat. De senaste 16 åren har antalet orangutanger i världen halverats.

– Det är en skam att tänka att denna fantastiska apa som har levt på jorden i över en miljon år kan försvinna på grund av vår girighet, säger experten Esben Marcussen från Greenpeace.

Men ännu är det inte för sent att göra skillnad. Som månadsgivare hos Greenpeace kan du vara med och stötta deras viktiga arbete för att stoppa skövlingen av regnskogen – och delta i kampen för att rädda orangutangerna.

– Tillsammans med oss kan du kräva att industrin inte skövlar regnskogen. Vi har vunnit sådana här kamper tidigare och med mer stöd kommer vi att gå segrande ur den här striden också.

Agera NU och var med och rädda regnskogen och orangutangerna. Bli månadsgivare hos Greenpeace idag.

Nästa artikel