25 orangutanger dör varje dag – nu slår experten larm

De senaste 16 åren har orangutangbeståndet halverats.
Om skövlingen av regnskogen inte stoppas kommer orangutangerna vara utrotade när våra barnbarn växer upp.
–  Vi måste rädda regnskogen nu, säger Esben Marcussen hos Greenpeace.

Vill du vara med och rädda regnskogen och orangutangerna? Klicka HÄR!

Varje dag dör 25 orangutanger på grund av skövlingen av regnskogen.

Djuren tvingas fly från sina hem och söka sig till nya områden med mycket mindre föda. De svälter ihjäl, bränns till döds i skogsbränder eller blir skjutna när de tar sig in på plantagen i jakt efter mat.

Den lilla orangutangen Otan, 7 månader är bara ett exempel på en av tusentals orangutanger som tvingats lämna sitt hem och var millimeter från att dö. Han var nära att brännas till döds i en skogsbrand som ett palmojleföretag anlagt för att kunna sätta nya plantor på platsen.

Regnskogen avverkas i rekordfart och bara de senaste 25 åren har skog motsvarande hela Storbritannien skövlats för att ge plats för palmoljeplantager.

Esben Marcussen, expert hos Greenpeace, har själv sett förstörelsen och menar att vi måste agera nu – innan det är för sent.

– Det är en skam att tänka på  denna fantastiska apa som har levt på jorden i över en miljon år och som nu kan försvinna på grund av vår girighet.

Som månadsgivare hos Greenpeace gör man stor skillnad. Organisationen är oberoende och tar inte emot några pengar från stater eller företag – så därför är det bidrag från engagerade privatpersoner som driver organisationen framåt. Man bestämmer själv hur mycket man vill bidra med.

–  Vi behöver nu din hjälp nu för att fortsätta kampen för orangutangen, regnskogen, klimatet och planeten, säger han.

Agera NU och var med och rädda regnskogen och orangutangerna. Bli månadsgivare hos Greenpeace idag.

Nästa artikel