Baby-orangutangen förlorade sitt hem – nu måste skövlingen av regnskogen stoppas

Den här lilla baby-orangutangen förlorade sitt hem på grund av skövlingen av regnskogen.

Djuret var nära att dö i samband med en av de skogsbränder som palmoljeföretagen anlägger för att kunna odla på marken.

En lokal invånare hittade orangutangen och tog in den som husdjur innan en organisation kunde rädda den lilla babyn och ta den till en fristad för orangutanger.

Du kan vara med och förändra framtiden för regnskogen och orangutangerna. Klicka HÄR för att bli månadsgivare!

Statistiken är skrämmande. Varje dag dör 25 orangutanger på grund av skövlingen av regnskogen för att producera palmolja. Bara de senaste 16 åren har orangutangbeståndet halverats.

När skogen skövlas tvingas djuren fly från sina hem och söka sig till nya områden med mycket mindre föda. De svälter ihjäl, bränns till döds i skogsbränder eller blir skjutna när de tar sig in på plantagen i jakt efter mat.

En av de orangutanger som drabbats av skövlingen är den här lilla baby-orangutangen som först förlorade sitt hem i en av de skogsbränder som anläggs för att företagen ska kunna odla på marken.

Djuret kunde räddas i samband med branden av en lokalinvånare som tog hem den lilla babyn. Där fick den sedan leva som husdjur. Som tur var omhändertogs orangutangen av en organisation som räddar orangutanger som förlorat sina hem.

Som månadsgivare hos Greenpeace är man med och stöttar deras viktiga arbete för att stoppa skövlingen av regnskogen och kampen för att rädda orangutangerna. Eftersom Greenpeace är en oberoende organisation som inte tar emot några bidrag från stater eller företag är de beroende av bidrag från privatpersoner.

– Tillsammans med oss kan du kräva att industrin inte skövlar regnskogen. Vi har vunnit sådana här kamper tidigare och stöttar du oss kommer vi vinna den här kampen också, säger Esben Marcussen, expert hos Greenpeace.

Agera NU och var med och rädda regnskogen och orangutangerna. Bli månadsgivare hos Greenpeace idag.

Nästa artikel