Giving Tuesday är här – gör skillnad och var med och rädda orangutangerna

I dag är det Giving Tuesday – en dag för att dela med sig istället för att konsumera.
Gör något meningsfullt och var med i kampen om att rädda orangutangerna och regnskogen.
– Om vi inte stoppar den pågående katastrofen kommer det inte finnas några orangutanger kvar när våra barnbarn växer upp, säger Esben Marcussen, expert hos Greenpeace.

Vill du vara med och rädda regnskogen och orangutangerna? Klicka HÄR!

Svenskarna har precis lagt flera dagar av shoppinghysteri bakom sig då Black Friday är över för den här gången. Men nu finns chansen att ge tillbaka och verkligen göra skillnad – idag är det nämligen Giving Tuesday, en dag för eftertanke och att skänka pengar till välgörenhet. Under den här dagen samlas ideella organisationer, företag och människor över hela världen för att uppmuntra till givande och engagemang.

Några som desperat behöver hjälp är orangutangerna i Indonesiens regnskog. Om mänskligheten inte agerar nu kommer arten att utplånas. Varje dag dör 25 orangutanger på grund av skövlingen av regnskogen. Orangutangerna tvingas fly från sina hem och söka sig till nya områden med mycket mindre föda. De svälter ihjäl, bränns till döds i skogsbränder eller blir skjutna när de tar sig in på plantagen i jakt efter mat.

Regnskogen avverkas i rekordfart och bara de senaste 25 åren har skog motsvarande hela Storbritannien skövlats för att ge plats åt palmoljeplantager.

Esben Marcussen, expert hos Greenpeace, har själv sett förstörelsen och menar att vi måste agera nu – innan det är för sent.

– Det är en skam att tänka på denna fantastiska apa som har levt på jorden i över en miljon år och som nu kan försvinna på grund av vår girighet.

Som månadsgivare hos Greenpeace gör du stor skillnad. De är världens största oberoende miljöorganisation och tar inte emot några pengar från stater eller företag – så därför är bidrag från privatpersoner avgörande.

– Vi behöver nu din hjälp nu för att fortsätta kampen för orangutangen, regnskogen, klimatet och planeten, säger Esben.

Agera NU och var med och rädda regnskogen och orangutangerna. Bli månadsgivare hos Greenpeace idag.

Nästa artikel