Bli månadsgivare – dina pengar gör skillnad

De senaste 25 åren har regnskog som motsvarar hela Storbritannien skövlats för att bland annat ge plats för plantager med palmolja.
Det innebär att tusentals orangutanger dör – varje år – då deras hem förstörs.
På bara några sekunder kan du göra skillnad – genom att bli månadsgivare hos Greenpeace.

DU kan göra något idag – bli månadsgivare hos Greenpeace och stöd deras arbete för att rädda regnskogen och orangutangerna!

Läget är akut och vi måste agera idag. Regnskogen i Indonesien fungerar som jordens lungor och omvandlar koldioxid till syre. Trots det avverkas stora områden regnskog för att ge plats åt palmoljeproduktion.

När regnskogen skövlas tvingas orangutangerna som lever i skogen lämna sina hem och får istället leva på mindre områden där det råder stor brist på föda. Djuren klarar inte av de nya förutsättningarna; de svälter ihjäl, bränns till döds i skogsbränder eller skjuts ihjäl när de tar sig in på ett palmoljeplantage i jakten på föda.

RÄDDADES. En djurskötare kramar om en orangutang som tvingas lämna sitt hem i regnskogen. Foto: BJÖRN VAUGN/Greenpeace.

Du kan vara med och rädda regnskogen och orangutangerna. Som månadsgivare hos Greenpeace är du med och stöttar deras arbete för att rädda regnskogen och se till att orangutangerna får tillbaka sitt hem. Greenpeace arbetar hårt med att påverka stora företag att inte köpa palmolja från leverantörer som har med skövlingen av regnskogen att göra.

Eftersom Greenpeace är en oberoende miljöorganisation som varken tar emot pengar från stater eller företag är ditt bidrag avgörande. En av dem som är med och bidrar är månadsgivaren Solveig Åhman som stöttat Greenpeace i sju år.

MÅNADSGIVARE. Solveig Åhman stöttar Greenpeace sedan flera år tillbaka. Foto: BENGT BLOM.

– Jag har alltid vistats mycket i naturen och har haft en väldigt stor glädje av den. Jag tycker det är viktigt att vi är rädda om våra hav och om naturen. Jag har sju barnbarnsbarn och tänker mycket på vilka utmaningar de står inför. Vi kan inte leva som att vi är den sista generationen på jorden, berättar hon och fortsätter:

– Greenpeace känns som en organisation som säger till på skarpen och som verkligen åstadkommer någonting. Jag tycker att jag får väldigt bra rapporter om vad som händer och vad mina pengar bidrar till. Det känns bra att bidra.

Gör som Solveig och bli månadsgivare, du bestämmer själv hur mycket du vill bidra med!


Fakta månadsgivare
    • Med hjälp av månadsgivare kan Greenpeace arbeta för att hejda klimatförändringar, ställa om till en hållbar jordbruk och skydda hav och urskogar. De tar inte emot bidrag från företag eller stater vilket innebär att de är en oberoende röst som endast talar för miljöns skull. Det gör att din gåva är avgörande. Du väljer själv vilken summa du vill bidra med. Agera nu och var med och rädda regnskogen och orangutangerna.
    • Klicka HÄR för att bli månadsgivare.

 

Nästa artikel