AKUTA LÄGET: Därför dör 25 orangutanger varje dag

Varje dag dör 25 orangutanger då deras hem, regnskogen, skövlas för produktionen av palmoljan.
De orangutanger som överlever tvingas leva i små områden där det är svårt att hitta föda och andra orangutanger att para sig med.
Läget är akut och om ingenting görs nu riskerar orangutangerna att dö ut.

LÄGET ÄR AKUT: Klicka här och förändra framtiden för orangutangerna.

Palmolja finns i över 50 procent av våra livsmedel. Men bara de senaste 16 åren har 100 000 orangutanger dött till följd av avverkningen av regnskogen för att producera palmolja.

För orangutangerna är regnskogen livsviktig. Men när skogen skövlas tvingas de fly till andra områden med brist på föda. Vissa av dem blir dessutom skjutna när de tar sig in på plantagen igen för att leta föda, andra svälter ihjäl eller så bränns de till döds i de skogsbränder som genomförs för att rensa marken inför plantering.

För de djur som överlever är räddningsarbetet viktigt men ingen lösning på det allvarliga problemet. För att rädda orangutangerna måste vi rädda regnskogen och vi måste agera nu.

Bara de senaste 25 åren har regnskog motsvarande hela Storbritannien avverkats.
Som månadsgivare hos Greenpeace kan du vara med och rädda orangutangerna och deras hem.

Eftersom Greenpeace är en oberoende miljöorganisation som varken tar emot pengar från stater eller företag är ekonomiska gåvor från människor som du avgörande. Tack vare bidragen kan Greenpeace fortsätta det viktiga arbetet med att påverka de stora företagen att endast köpa palmolja från företag inte har något med skövlingen av regnskogen att göra.

DU kan göra något idag – bli månadsgivare hos Greenpeace och stöd deras arbete för att rädda regnskogen!


Fakta månadsgivare
    • Med hjälp av månadsgivare kan Greenpeace arbeta för att hejda klimatförändringar, ställa om till en hållbar jordbruk och skydda hav och urskogar. De tar inte emot bidrag från företag eller stater vilket innebär att de är en oberoende röst som endast talar för miljöns skull. Det gör att din gåva är avgörande. Du väljer själv vilken summa du vill bidra med. Agera nu och var med och rädda regnskogen och orangutangerna.
    • Klicka HÄR för att bli månadsgivare.

 

Nästa artikel