Vårdappen hyllas – förnya recept på nolltid med mobilt BankID

Visste du att man kan förnya sina läkemedelsrecept direkt i mobilen med mobilt BankID? Tack vare appen Doktor.se är det enklare än någonsin att få det fixat!

Klicka här för att gå direkt till din app-butik och hämta hem Doktor.se

Att förnya sina läkemedelsrecept genom Doktor.se är både snabbt och säkert, och man behöver inte anpassa sig till krångliga telefontider. Genom appen kan man få recept förnyade av legitimerade läkare dygnet runt – alla dagar.

Allt man behöver göra är att logga in i appen med mobilt BankID och ange att man behöver hjälp med receptförnyelse. Inom en timme ringer en läkare upp och när man fått sitt recept förnyat kan man hämta ut eller få medicinen hemskickad från valfritt apotek. Doktor.se har även ett samarbete med Kronans Apotek som gör att du kan beställa dina läkemedel direkt i Doktor.se-appen.

Har du recept att förnya? Här kan du ladda ner Doktor.se

Smidigare kan det knappast bli, åtminstone enligt de som testat:

“Fick först prata med en sjuksköterska om mitt problem, hon bokade sen in mig till en läkare bara 10 minuter efter vårt samtal. Sen fick jag ett recept som jag kunde hämta ut direkt efter läkarsamtalet. Kommer definitivt använda Doktor.se igen, så himla bra!” – Karin

“Fantastiskt… Från det att jag installerade appen till jag fick tala med en sjuksköterska. En läkare ringde sedan upp mig och jag fick läkemedel utskrivet, allt detta tog cirka en timme. Doktor.se kommer jag använda mig av fler gånger om jag behöver. Tack.” – Maria

Här kan du ladda ner appen till din mobil.

Det här är perfekt för förnyelse av till exempel p-piller, astmamedicin och andra läkemedel som man behöver hämta ut regelbundet.

Det finns dock några saker man måste komma ihåg. Doktor.se kan inte förnya recept på läkemedel som är beroendeframkallande eller kräver kroppsundersökning, provtagning eller annan åtgärd innan förnyelse. Om läkaren inte kan skriva ut recept på det läkemedel som man behöver hjälper Doktor.se till att boka tid på en fysisk mottagning istället.

Klicka här för att gå direkt till din app-butik och hämta hem Doktor.se

Nästa artikel