Förkylningstider – då bör du söka vård för ditt barns hosta

Nu är det högsäsong för luftvägsinfektioner på förskolor och skolor.
Hosta är ett klurigt symtom som kan vara helt ofarligt, men som också kan bero på allvarligare åkommor.
Med appen Doktor.se i mobilen kan du enkelt och snabbt få hjälp när ditt barn är krassligt.

Här kan du ladda ner appen Doktor.se och få hjälp – alla dagar, dygnet runt.

Om du har barn vet du troligen redan att hosta i många fall beror på en vanlig förkylning. Men ibland är hostan så plågsam eller ihållande att man som förälder blir orolig, och då kan det vara läge att söka hjälp. Är hostan allvarlig eller om det visar sig att den beror på exempelvis kikhosta, lunginflammation eller astma kan ditt barn behöva behandling av läkare.

Om du vill göra det så enkelt som möjligt för dig själv och ditt barn kan du alltid vända dig till appen Doktor.se och få hjälp direkt i mobilen. Hos Doktor.se arbetar erfaren vårdpersonal som kan göra en bedömning av symtomen för att avgöra om det behövs någon behandling. Vid behov kan läkarna hos Doktor.se skriva ut recept på läkemedel och de kan även ordna med intyg för VAB.

Ladda ner appen Doktor.se här, logga in med mobilt BankID och få hjälp med ditt ärende direkt.

För att avgöra om du bör söka vård för hosta finns det några olika saker som du kan utgå ifrån. Dels kan du göra en bedömning av hur ditt barn mår i stort – varningssignaler kan vara att ditt barn är väldigt hängigt och inte äter, dricker eller kissar. Detsamma gäller om ditt barn andas tungt, om hostan inte gått över efter tre veckor eller om du misstänker att ditt barn har kikhosta. Om du har ett litet barn som är slött och inte ger samma kontakt som vanligt bör du söka vård direkt.

Doktor.se har öppet dygnet runt och du kan få hjälp när som helst, var du än befinner dig. Från det att du öppnar appen tar det bara någon minut att komma igång med ditt ärende. För barn som är under 16 år loggar du som vårdnadshavare enkelt in med ditt eget Bank-ID. Tänk bara på att ditt barn behöver vara med vid vårdmötet.

Här kan du ladda ner appen Doktor.se och snabbt komma i kontakt med vårdpersonal!

Nästa artikel