Doktor.se erbjuder hemtest för klamydia – beställ enkelt i appen

Nu erbjuder Doktor.se hemtester för klamydia. I vårdappen kan du enkelt beställa ett test som skickas hem till dig i ett diskret kuvert. Här kan du läsa om när du bör testa dig och hur det går till.

Här kan du ladda ner appen Doktor.se och beställa ditt test.

Klamydia är en vanlig könssjukdom i Sverige och det är viktigt att du testar dig om det finns en risk att du blivit smittad – även om du inte har några symtom. Om du är över 16 år och har ett mobilt BankID kan du enkelt beställa hem ett gratis klamydiatest i appen Doktor.se.

Testet skickas till din hemadress i ett diskret kuvert och när du gjort testet skickar du tillbaka det för analys i samma kuvert som det kom i. Att ta testet är enkelt och det följer med en instruktion för hur du gör – kvinnor tar det i slidan med en provpinne och män använder en urinprovsticka.

När ditt provsvar är färdigt får du ett sms och du loggar in på dina sidor på 1177 för att se svaret. Resultatet är säkert och om det visar att du har klamydia kommer du att bli kontaktad av en barnmorska för behandling och smittspårning. Både provtagning och behandling av klamydia är kostnadsfritt för dig som patient.

Så här gör du för att beställa ett test:
1.
Ladda ner appen Doktor.se – det kan du göra här.
2. Logga in med ditt BankID.
3. Nu får du välja bland olika kategorier – välj ”klamydiatest”.
4. Här får du svara på några frågor i en chattruta innan din beställning går igenom.

Här kan du ladda ner appen Doktor.se och boka ditt test.

Symtom på klamydia kan vara:
• att det svider när du kissar
• att du har flytningar från slidan, ändtarmen eller från penis
• att det gör ont i magen, nedre delen
• att pungen gör ont och blir svullen
• att du blöder mellan menstruationerna

Alla som får klamydia märker det inte och därför bör du testa dig om det finns en risk att du blivit smittad, även om du inte har några symtom.

Här kan du ladda ner appen Doktor.se och boka ditt test.

Nästa artikel