Vårdapp i mobilen – så funkar det

Med vårdappen Doktor.se i mobilen är det enkelt att få bra vård.
En sjuksköterska svarar dig snabbt i appen – och om du behöver prata med läkare, psykolog, barnmorska eller specialistsjuksköterska får du en tid inom några timmar. Dessutom kan du enkelt förnya recept på läkemedel.
Så här funkar appen:

Klicka här om du vill ladda ner Doktor.se direkt.

Ibland känner man sig krasslig men är osäker på om man bör söka vård. Eller så vill man undvika att behöva ta sig till vårdcentralen och sitta i ett väntrum. Då kan man använda appen Doktor.se och få hjälp med sitt ärende hemifrån – appen har öppet dygnet runt, alla dagar.

Så här enkelt är det: När man laddat ner appen och loggat in med Mobilt BankID får man ange vad det är man vill ha hjälp med. Då får man direkt prata med en sjuksköterska som gör en bedömning. Om man behöver prata med en läkare ordnar sköterskan det –  i de flesta fall får du en tid inom bara en timme. Att förnya recept på läkemedel går ofta på bara en kvart.

Behöver du träffa läkare eller förnya läkemedelsrecept? Här kan du hämta hem appen.

Hos Doktor.se arbetar även psykologer, specialistsjuksköterskor och barnmorskor – det betyder att man kan få hjälp med alla möjliga besvär. Personalen har handplockats för sin breda kompetens och långa erfarenhet inom primärvården och alla läkare har svensk läkarlegitimation. Om de anser att det behövs kommer de att hänvisa dig till en fysisk mottagning.

Kom igång med ditt ärende på någon minut. Här kan du ladda ner Doktor.se-appen.

Så här skriver Karin, som fått hjälp genom appen:
– Jag fick först prata med en sjuksköterska om mitt problem, och hon bokade in mig till en läkare bara 10 minuter efter vårt samtal. Sedan fick jag ett recept som jag kunde hämta ut direkt efter läkarsamtalet. Kommer definitivt använda Doktor.se igen, så himla bra!

Med Doktor.se är i mobilen är det enklare och smidigare än någonsin att få kvalificerad vård och att förnya läkemedelsrecept. Om man vill söka vård för sina barn som är yngre än 16 år loggar man in med sitt eget personnummer.

Få vård när du behöver det – öppet dygnet runt, alla dagar. Här kan du ladda ner appen.

Nästa artikel