Tre enkla steg – så förnyar du recept i vårdappen

Tycker du att det är krångligt att förnya recept på läkemedel?
Då borde du testa att använda vårdappen Doktor.se.
De har gjort processen enkel, snabb och trygg.

Här kan du ladda ner appen Doktor.se och få hjälp med förnyelse av recept.

Att förnya recept på läkemedel är ibland krångligare än vad som känns rimligt, men i vårdappen Doktor.se gör du det snabbt och enkelt. Ofta tar det inte mer än 15 minuter och sedan kan du hämta ut eller beställa hem medicinerna från valfritt apotek.

Att använda tjänsten är tryggt och säkert – du loggar in med hjälp av BankID och en läkare gör alltid en individuell bedömning innan något läkemedel skrivs ut.

Här kan du ladda ner appen Doktor.se och få hjälp med ditt ärende direkt.

Så här förnyar du dina recept, i tre enkla steg:
1. Ladda ner appen Doktor.se här och logga in med ditt BankID.
2. Nu får du välja vad du behöver hjälp med – klicka då på ”Förnya recept”.
3. Ange sedan vilket läkemedel det är du behöver, så skickas din fråga vidare till en läkare. Det kan hända att läkaren ringer upp dig för att få ytterligare information innan receptet skrivs ut.

Via knapparna här under kan du ladda ner appen och komma igång med ditt ärende direkt.

Läkarna hos Doktor.se kan inte hjälpa till med recept på narkotikaklassade eller beroendeframkallande läkemedel, licenspreparat eller läkemedel som inte skrivs ut av läkare på vårdcentral.

Innan något läkemedel skrivs ut tar läkaren ställning till om du fortfarande har behov av det, om du haft några biverkningar och om du tar andra läkemedel samtidigt. Denna bedömning görs för att du ska få rätt vård och behandling för den situation du är i just nu och processen är densamma oavsett om du vänder dig till en digital eller fysisk vårdgivare.

Här kan du ladda ner appen Doktor.se och få hjälp med ditt ärende direkt.

Nästa artikel