Psykologhjälp i mobilen: Så funkar det

Nu är det enklare än någonsin att få hjälp med stress, oro, ångest, nedstämdhet och andra psykiska besvär. Med vårdappen Doktor.se kan den som behöver det träffa psykolog direkt i mobilen.
– Genom oss får man snabbt hjälp utan att behöva ta sig någonstans, säger Jesper, psykolog på Doktor.se.

Här kan du hämta hem appen!

Många tvekar att söka hjälp för psykiska besvär, eftersom det känns jobbigt att ta tag i problemen och krångligt att kontakta vården. Men nu finns ingen anledning att tveka – genom appen Doktor.se får man nämligen bra hjälp på nolltid.

– Hos oss får man oftast en tid redan samma dag utan att behöva åka någonstans, säger Jesper, psykolog på Doktor.se.

Så här enkelt är det: När man laddat ner appen och loggat in med bank-id får man ange vad det är man vill ha hjälp med. Då tas man direkt till en chatt med en sjuksköterska som gör en grundläggande bedömning och sedan bokar in en tid med den som kan hjälpa bäst, om sköterskan själv inte kan ge rätt hjälp.

Gäller det psykiska besvär får man vid behov tid med en psykolog som ringer upp – oftast inom några timmar. Om man vill kan man växla från vanligt samtal till video. Under det första samtalet gör psykologen en bedömning och tillsammans kommer man överens om en behandlingsplan.

– Det behöver inte vara långdraget eller komplicerat att komma tillrätta med problemen – för de flesta räcker det med två till tre samtal, berättar psykologen Jesper.

Tack vare Doktor.se är det nu smidigare än någonsin att gå till en psykolog – och just därför är det så onödigt att vänta med att söka hjälp.

– Ju tidigare man kommer till oss desto lättare är det att få problemen att vända, säger Jesper.

Ladda ner Doktor.se här och nu – då kan du alltid få en snabb tid hos psykolog eller läkare.

Nästa artikel