Psykologen: Magproblem och sömnlöshet kan bero på stress – då ska du söka hjälp

Kraftlöshet, migrän och ångest över sin livssituation – det är några typiska signaler på stress som gått för långt. Genom vårdappen Doktor.se kan man få hjälp med problemen på nolltid.
– Om man drar i handbromsen i tid kan man undvika en utmattning, säger Jesper, legitimerad psykolog på Doktor.se.

Behöver du prata med en psykolog? Tveka inte – här kan du ladda ner Doktor.se.

Stress, oro och ångest är något som vi alla känner då och då och det behöver inte vara något farligt. Men om vi går runt med sådana känslor för länge och låter problemen växa kan vi till slut få rent kroppsliga symptom. Huvudvärk, nedsatt minne och koncentrationssvårigheter kan vara varningsklockor.

– Sömnbesvär är ett annat vanligt tecken på att något inte är helt rätt, och då bör man söka hjälp, säger Jesper, legitimerad psykolog på Doktor.se.

Det kan ta lång tid innan man inser att de här fysiska känningarna grundar sig i hur man mår psykiskt men de är tydliga signaler som man inte bör ignorera.

– Om man drar i handbromsen i tid kan man undvika en utmattning, och ju tidigare man får hjälp desto lättare brukar det vara att få besvären att vända, säger Jesper.

– Struntar man i problemen kan det hända att man börjar undvika saker som man tidigare tyckte var kul och inte riktigt lever det liv man vill leva, tillägger han.

Genom Doktor.se kan den som behöver det få prata med en psykolog inom några timmar. Ibland räcker det med ett rådgivande samtal för att man ska börja må bättre, annars lägger man upp en behandlingsplan tillsammans sin psykolog.

I appen får man alltid träffa samma psykolog och eftersom allt sker direkt i mobilen behöver man inte ta sig till någon vårdcentral. När det är så här enkelt finns det ingen anledning att tveka.

Behöver du hjälp att hantera stress, sömnproblem eller något liknande? Här kan du ladda ner appen.

Nästa artikel