LISTA: Därför söker allt fler svenskar vård i mobilen

Vården i Sverige har under den senaste tiden genomgått en stor förändring. Numera kan den som behöver det träffa både läkare och legitimerade psykologer direkt i mobilen. Här är några av de främsta anledningar till att använda sig av den populära appen Doktor.se.

Klicka här för att gå direkt till din app-butik och hämta hem Doktor.se

Alltid öppet – för alla
En av de största fördelarna med Doktor.se är tillgängligheten. Man kan snabbt få vård var man är befinner sig och öppettiderna är oslagbara: öppet dygnet runt – ALLA dagar. Alla i familjen är välkomna att söka vård i appen och barn som är äldre än 16 år kan logga in själva, annars loggar en målsman in.

Direktkontakt med sjuksköterska
När man laddat ner appen och loggat in med BankID är det bara att ange vad det är man behöver hjälp med. Då tas man snabbt till en chatt med en sjuksköterska som gör en bedömning och sedan bokar in en tid med den som kan hjälpa bäst, om sköterskan själv inte kan ge rätt hjälp. Supersmidigt!

Klicka här för att gå direkt till din app-butik och hämta hem Doktor.se

Så enkelt det kan bli
Med Doktor.se i mobilen slipper man ta sig till vårdcentralen och sitta i ett väntrum. Behöver man prata med en läkare för man oftast en tid inom någon timme och man kan även få läkemedelsrecept utskrivna eller förnyade – det går vanligtvis på bara några minuter och sedan kan man gå till valfritt apotek för att hämta ut dem. Och oroa dig inte – du förblir listad på din vanliga vårdcentral även om du använder Doktor.se.

Professionell psykologhjälp
Visste du att man även kan få psykologhjälp i appen? Stress, oro och ångest är exempel på besvär som drabbar de flesta människor någon gång under livet och som man ibland kan behöva vård för i form av samtal med psykolog och kanske även medicinering. Nu krävs bara några knapptryck för att den som behöver det ska få prata med en psykolog – oftast får man en tid inom bara några timmar

Vägen till att börja må psykiskt bättre behöver inte heller vara en särskilt komplicerad process. Det har visat sig att många kommer tillrätta med sina psykiska besvär efter två till tre samtal. Därför kan man göra sig själv en stor tjänst genom att skaffa appen Doktor.se här och nu. Klicka här för att ladda ner den till din mobil.

Nästa artikel