Guiden: Så får man rätt hjälp vid psykiska besvär och slipper långa köer

Genom vårdappen Doktor.se kan alla som behöver det få en tid med sjuksköterska eller läkare. Vad många inte vet är att man även kan få en egen legitimerad psykolog via appen. Dessutom får man vanligtvis vård betydligt snabbare än via sin vanliga vårdcentral – oftast inom några minuter.

Här kan du ladda ned Doktor.se helt gratis och få hjälp redan idag.

När man söker vård kan det ta lång tid innan man slutligen får komma till den person som kan ge rätt behandling. Det här kan vara frustrerande och leda till att man börjar må ännu sämre, inte minst när man söker hjälp för psykiska besvär. Därför använder sig appen Doktor.se av en unik arbetsmetod som säkerställer att man som patient direkt får prata med rätt person – istället för att skickas mellan olika läkare och vårdnivåer.

Så här går det till:

  • När man söker vård i appen får man alltid först prata med en sjuksköterska som direkt bedömer vem som kommer att kunna ge den bästa hjälpen.
  • Gäller det psykiska besvär såsom ångest, oro, depression eller stress får man vid behov en tid då en psykolog ringer upp för ett samtal via appen.
  • Under det första samtalet får man berätta om sina besvär, och tillsammans med psykologen tar man fram en behandlingsplan. Man får övningar och verktyg för att komma till rätta med sina problem och om det behövs bokar man in fler samtalstider.
  • Hos Doktor.se får man alltid träffa samma psykolog och för de flesta räcker det med två till tre samtal innan man börjar må bättre – det behöver alltså inte vara komplicerat eller långdraget.
  • En stor fördel är att man inte behöver ta sig till någon mottagning – smit in i ett konferensrum på jobbet eller ta samtalet hemma i soffan. Doktor.se har öppet dygnet runt alla dagar, och patientavgiften är 0 kronor.

Här kommer du direkt till din app-butik för att ladda ned Doktor.se.

Nästa artikel