Förnya ditt läkemedelsrecept direkt i mobilen – så här enkelt är det

Visste du att man kan förnya sina läkemedelsrecept utan att vända sig till sin vårdcentral? Tack vare appen Doktor.se är det enklare än någonsin att få det fixat – direkt i mobilen!

Klicka här för att gå direkt till din app-butik och hämta hem Doktor.se

Det finns några riktigt stora fördelar med att förnya sina läkemedelsrecept genom Doktor.se. Det bästa är att man inte behöver anpassa sig till krångliga telefontider. Genom appen kan man få hjälp med receptförnyelse dygnet runt – alla dagar.

Dessutom behöver man inte göra särskilt mycket själv – man anger bara i appen att man behöver hjälp med receptförnyelse så ser de till att en läkare ringer upp. Så här enkelt är det:

  1. Ladda ner appen Doktor.se här och logga in med mobilt BankID.
  2. Klicka på ”Receptförnyelse” och ange det läkemedel som du behöver förnya.
  3. Inom kort kontaktar en läkare dig via appen.
  4. När receptet blivit förnyat kan du hämta ut eller få medicinen hemskickad på valfritt apotek. Om du vill kan du göra en beställning direkt i Doktor.se-appen –  de har nämligen ett samarbete med Kronans Apotek.

Oftast tar det hela inte mer än 15–30 minuter – smidigare kan det knappast bli. Det här är perfekt för förnyelse av till exempel p-piller, astmamedicin och andra läkemedel som man behöver hämta ut regelbundet.

Här kan du ladda ner appen till din mobil.

Det finns dock några saker man måste komma ihåg. Doktor.se kan inte förnya recept på läkemedel som är beroendeframkallande eller kräver kroppsundersökning, provtagning eller annan åtgärd innan förnyelse. Om läkaren inte kan skriva ut recept på det läkemedel som man behöver hjälper Doktor.se till att boka tid på en fysisk mottagning istället.

Klicka här för att gå direkt till din app-butik och hämta hem Doktor.se

Nästa artikel