Doktor.se erbjuder långtids-EKG – med sensor som skickas hem till dig

Nu kan du göra ett långtids-EKG genom Doktor.se.
Det görs med hjälp av en sensor som skickas hem till dig.
Efter mätningen får du gå igenom resultatet tillsammans med en läkare.

Här kan du ladda ner appen Doktor.se och få hjälp med ditt ärende direkt. Enkel inloggning med BankID.

Vårdappen Doktor.se erbjuder nu hjälp med att mäta långtids-EKG. Det utförs med en ePatch – en liten mobil inspelningsapparat som fästs på huden och mäter din hjärtrytm under flera dygn.

EKG används för att upptäcka hjärtsjukdomar och störningar i hjärtrytmen. Genom att mäta hjärtrytmen under en längre tid går det att upptäcka sådant som inte fångas upp av ett vanligt EKG under ett läkarbesök. Det kan till exempel vara stunder då din puls är för snabb, för långsam eller oregelbunden.

Några vanliga anledningar till att mäta långtids-EKG är:
● svimning
● hjärtklappning
● yrsel
● trötthet
● utvärdering av behandling vid hjärtarytmier

Den här typen av symtom är vanliga och behöver inte betyda att ett långtids-EKG är nödvändigt. Din läkare hos Doktor.se kommer att göra en bedömning av flera faktorer, till exempel din hälsa i stort, din ålder och dina tidigare sjukdomar.

Misstänker du att du behöver göra ett långtids-EKG? Då kan du ladda ner appen Doktor.se här.

Inför mätningen skickas en ePatch hem till dig med instruktioner för hur den används. Under mätningen kan du göra allt det du brukar göra i din vardag – träna, gå till jobbet och äta och sova precis som vanligt.

När mätperioden är slut skickar du tillbaka apparaten i det medföljande kuvertet och därefter kommer den inspelade informationen analyseras. Analysen lämnas sedan över till din läkare på Doktor.se som kontaktar dig så att ni kan diskutera resultatet och eventuell behandling.

Om du tror att du behöver göra ett långtids-EKG kan du ladda ner appen Doktor.se och få tid hos en läkare som kan göra en bedömning av dina symtom. Du loggar in i appen med ditt BankID och får sedan ange vad du vill ha hjälp med – välj då kategorin ”Oregelbunden puls”.

Att göra ett långtid-EKG är kostnadsfritt för dig som patient och du betalar endast för dina vårdbesök. Du kan ladda ner appen från App Store eller Google Play via knapparna nedan.

Nästa artikel