Whisky förväntas slå nytt prisrekord – här är flaskorna för 5 miljoner kronor styck

Whiskymarknaden är glödhet. Aldrig förr har efterfrågan på whisky varit så stor som den är just nu – och i Kina har marknaden exploderat. Om en månad riktas världens blickar mot Hong Kong, där två sällsynta flaskor av 60-årig Macallan ska auktioneras ut för första gången på 30 år. Där förväntas flaskorna slå nytt prisrekord – hela 5 miljoner kronor per flaska.

Här kan du läsa om världens första reglerade whiskyfond – The Single Malt Fund. Fonden är svensk och riktar sig mot vanliga whiskyälskare.

Investera i whisky? Du läste rätt. Whiskyns framfart i världen verkar inte kunna stoppas av något – och historiskt sett har skotsk single malt-whisky haft en värdeökning som inte liknar någonting annat.

Det finns många anledningar till whiskyns explosionsartade värdeökning. Framförallt har drycken slagit igenom stort på den asiatiska marknaden – där giganterna Indien och Kina efterfrågar single malt-whisky som aldrig förr.

Ett bevis på whiskyns framfart i Kina är auktionen som äger rum i Hong Kong om bara en dryg månad. I mitten på maj ska två 60-åriga Macallan auktioneras ut – för första gången på 30 år. Priset? Mellan 330 000 och 425 000 pund, estimerar experterna, alltså upp till cirka 5 miljoner kronor per flaska.

Whiskyns fantastiska prisutveckling i världen har gjort att många whiskyälskare velat investera en slant i den guldfärgade drycken. Men för den utan expertis eller mycket pengar på fickan har det varit svårt – fram till nu.

Nyligen kom nyheten som fick svenska whiskyentusiaster att jubla. Nu har The Single Malt Fund noterats på den svenska börsen. Det är världens första reglerade whiskyfond.

Fonden är svensk och riktar sig till vanliga whiskyälskare som vill tjäna en hacka på det flytande guldet. The Single Malt Fund har som mål att köpa och sälja sällsynt single malt-whisky och ge fondägarna en avkastning om 10% per år netto, efter avgifter och kostnader.
– Det här är verkligen en unik möjlighet. Allt talar för en fortsatt lovande utveckling i en bransch som är urstark, säger Christian Svantesson som grundat fonden.

Nu är det alltså möjligt för vem som helst att investera en slant i det flytande guldet. Allt man behöver göra är att gå in på Nordnet, Avanza eller Mangold och teckna. Men passa på: Fonden går endast att teckna under en begränsad tid.

Så funkar whiskyfonden – och därför ska man passa på att teckna redan nu.

Så tecknar man The Single Malt Fund

Teckna hos Mangold
Du kan teckna online hos Mangold Fondkommission AB. 

Teckna hos Avanza
Mina sidor > Nyintroduktioner & Emissioner > Övriga erbjudanden

Teckna hos Nordnet
Min depå > Nyintroduktioner under rubriken ‘Företagshändelser’

”The Single Malt Fund” är noterad på Nordic Growth Market och övervakas av Finansinspektionen. Det är den första fonden i världen av sitt slag – och man kan teckna fonden online på flera olika sätt. Men passa på: Fonden går endast att teckna under en begränsad tid framåt.

Nästa artikel