Därför ska man investera i svenska whiskyfonden – redan i dag

Investera i whisky? Du läste rätt. Whisky har haft en enastående prisutveckling de senaste åren – och nu kan vem som helst tjäna en hacka på det flytande guldet. Världens första reglerade whiskyfond är här – och den är svensk. Men det finns anledning att skynda: Man kan bara teckna fonden under en begränsad tid framåt.

Här kan du läsa mer om The Single Malt Fund – och hur man gör för att teckna den.

Nyheten slog ner som en bomb och fick svenska whiskyälskare att jubla. ”The Single Malt Fund” – världens första reglerade whiskyfond – har noterats på den svenska börsen.

Fonden är den första i sitt slag och gör det möjligt för svenska whiskyälskare att investera en slant i sällsynt whisky – utan att ha ett brett kontaktnät eller en förmögenhet på fickan.

Varför ska man investera i whisky? Siffrorna talar sitt tydliga språk. Bara de senaste tre åren har priset på sällsynt single malt-whisky ökat med nästan 30% – varje år. Det första halvåret i år har whisky överpresterat både guld och fina viner i värdeökning, enligt den oberoende sajten Rare Whisky 101.

Det är precis det ”The Single Malt Fund” går ut på: Att investera i sällsynta och limiterade utgåvor av skotsk single malt-whisky, för att ge fondägarna avkastning på sina pengar.
– Det här är verkligen en unik möjlighet. Allt talar för en lovande utveckling, säger Christian Svantesson som grundat fonden.

”The Single Malt Fund” är världens första reglerade whiskyfond och gör det möjligt för vem som helst att tjäna en hacka på det flytande guldet. Passa på att teckna redan nu.

Och anledningarna till whiskyns starka framfart i världen är enkla, menar fondens grundare Christian Svantesson.
– Limiterade utgåvor av whisky har en speciell egenskap, de konsumeras! Det gör att utbudet blir mindre och att priset stiger. Dessutom har vi en starkt växande efterfrågan globalt sett, särskilt vad gäller single malt, säger han.

För den som vill teckna ”The Single Malt Fund” går det att göra enkelt via Avanza, Nordnet eller Mangold. Men passa på: Fonden går endast att teckna under en begränsad tid framåt. Klicka på länken nedan för att läsa mer om världens första reglerade whiskyfond.

Så funkar whiskyfonden – och därför ska man passa på att teckna redan nu.

Så tecknar man The Single Malt Fund

Teckna hos Mangold
Du kan teckna online hos Mangold Fondkommission AB. 

Teckna hos Avanza
Mina sidor > Nyintroduktioner & Emissioner > Övriga erbjudanden

Teckna hos Nordnet
Min depå > Nyintroduktioner under rubriken ‘Företagshändelser’

”The Single Malt Fund” är noterad på Nordic Growth Market och övervakas av Finansinspektionen. Det är den första fonden i världen av sitt slag – och man kan teckna fonden online på flera olika sätt. Men passa på: Fonden går endast att teckna under en begränsad tid framåt.

Nästa artikel