Möt profilerna bakom humorsuccén ”Den som skrattar förlorar”

Tittarsuccén ”Den som skrattar förlorar” är Sveriges största humorprogram – alla kategorier. Med ett snitt på 1 miljon visningar per avsnitt har formatet även blivit en eftertraktad annonsyta för företag att synas i. Möt Niclas Norlindh och Jonatan Jonasson; humorduon som skrattat sig in i svenskarnas Facebook-flöde.

Vill du att ditt företag ska synas i Sveriges största humorprogram? Kontakta Nyheter365 här.

Få har undgått succéprogrammet ”Den som skrattar förlorar” på Facebook. Formatet går ut på att två personer sitter mitt emot varandra och drar ordvitsar – och den som skrattar ger ifrån sig en poäng. Resultatet? En tittarsuccé utöver det vanliga – med ett snitt på 1 miljon videovisningar per avsnitt. Och Niclas Norlindh och Jonatan Jonasson har inga planer på att sluta.

Hur uppstod idén?
”Genom olika verktyg som vi använder kan vi se vilka videos som går bra världen över. Ett klipp med Mark Wahlberg och Will Ferrell som körde en ”Den som skrattar förlorar”-liknande tävling gick otroligt bra i USA, så vi tänkte att det kunde vara roligt att testa något i den stilen. Folk gillar ju att se andra ha roligt”, säger Niclas Norlindh.

Hur togs det första programmet emot?
”Vi hade ingen aning hur det skulle tas emot, men till vår stora förvåning blev klippet viralt på en gång. Vi publicerade det första avsnittet en fredag i september 2017 och när vi kollade statistiken på måndagen hade klippet över 1,5 miljoner visningar enbart på Facebook vilket såklart var långt över våra förväntningar. Det kändes såklart jätteroligt att folk uppskattade konceptet och därefter har vi bara kört på”, säger Jonatan Jonasson.

Hur hittar ni alla era skämt?
”I början var Google och olika skämtsajter till stor hjälp, men när nätet snabbt hade rensats så fick man själv bli en mästare på att komma på skämt. Numera får vi även stor hjälp av våra tittare som skickar in vitsar – dels via kommentarsfälten, dels till oss direkt via Instagram och mejl”, säger Niclas.

Hur laddar ni upp före ett avsnitt?
”Ingen speciell uppladdning direkt, men vi brukar försöka att spela in precis innan lunch. Då är man ofta lite hungrig och trött i huvudet vilket kan göra det lättare att uppskatta dåliga och torra vitsar”, säger Jonatan.

Hur känns det att programmet blivit en sån succé?
”Otroligt kul! Det var något vi aldrig hade sett framför oss och det har öppnat dörrar till en del annat kul – bland annat att våra följare är törstiga på andra koncept som vi producerar”, säger Niclas.

Vill du att ditt företag ska synas i Sveriges största humorprogram? Kontakta Nyheter365 här.

Hur är responsen i dag? Blir ni stannade på stan?
”Det händer titt som tätt, oftast om man befinner sig i en miljö där folk dricker lite alkohol. Folk är alltid glada och trevliga, oftast vill de dra en vits som de vill ska vara med i programmet eller ta en selfie”, säger Jonatan.

Varför tror ni att programmet har blivit en så attraktiv sponsoryta?
”Jag tror att företag ser en unik chans att exponeras i sociala medier i ett rolig sammanhang med mycket skratt. Sen att man får en otroligt bred varumärkesexponering i och med vår stora räckvidd är ju inte ett minus direkt”, säger Jonatan.

Vilken är er favoritvits?
Niclas: Vad är det sämsta man kan heta om man ska boka ett dubbelrum i Italien? Uno Persson!

Jonatan: Det är svårt att både komma ihåg och välja bland alla urusla skämt. Men en som jag verkligen gillar är: ”Hur ser man att en bil är från Spanien? Växellådan är Manuel.”

Är du intresserad av att synas i Sveriges största humorprogram ”Den som skrattar förlorar”? Hör av dig genom den här länken eller via formuläret nedan.

[ninja_form id=2]

Nästa artikel