Nativeproffset: ”Både långsiktig och kortsiktig effekt”

Native advertising är en effektiv annonslösning som ofta visar fantastiska resultat. Isabel Svensson är redaktionschef på Nyheter365 och är en av pionjärerna bakom native i Sverige. Här är hennes fem bästa anledningar till varför alla borde testa native.

Vill du förbättra ROI i din marknadsföring med hjälp av native advertising? Kontakta Nyheter365 genom den här länken.

Native advertising är ett annonsformat som stigit i popularitet den senaste tiden – och det är inte svårt att förstå varför. Med kreativt innehåll och datadriven optimering ger native advertising ofta effekt både långsiktigt och kortsiktigt. De senaste åren har native dessutom tagit steget utanför den digitala världen och setts flitigt i dags- och kvällstidningar, i radio och på tv.

Isabel Svensson är redaktionschef på den oberoende och prisvinnande contentbyrån Nyheter365, som specialiserat sig på just native advertising. Med cirka 80 anställda och bas i Stockholm är byrån störst på native i Sverige – och samarbetar med allt ifrån välgörenhetsorganisationer och utbildningsinstitut till banker och spelbolag.

Som en av pionjärerna bakom native vet Isabel vad som krävs för att maximera effekten av en nativekampanj – oavsett vilken plattform och KPI det gäller. Här är hennes fem bästa anledningar till varför alla borde testa.

1. Ger bra effekt. Genom native advertising kan annonsörens produkt eller tjänst bli mer intressant för läsaren, det handlar om hur man paketerar innehållet och sprider det. Att berätta om ett företag genom en intressant artikel gör det ofta mer spännande för läsaren än traditionell reklam, vilket i sin tur leder till att besökaren ägnar långt mer tid med innehållet och agerar på det. Självklart är det superviktigt med en tydlig annonsmärkning och en tydlig avsändare. Innehållet får inte misstolkas för att vara redaktionellt innehåll.

2. Fungerar på många plattformar. Native advertising fungerar i många kanaler och på olika plattformar. Vi jobbar främst med native digitalt, i print och i radio – men gör även tv och utomhuskampanjer. Man ska inte begränsa sig till endast digitala nativekampanjer. Våga testa fler plattformar och våga kombinera olika kanaler för att maximera effekten.

3. Kan utvidga målgruppen. Native advertising är effektivt för annonsören för att få nya och större målgrupper. Med en intressant annons och en intressant artikel får annonsören mer trafik att bearbeta. Det är viktigt att man har en strategi för hur man följer upp resultaten och utnyttjar datan.

4. Både långsiktiga och kortsiktiga resultat. Native advertising är effektivt både långsiktigt och kortsiktigt, men det är viktigt att sätta upp tydliga mål med sin kampanj. Vi har många kunder som har konverteringsmål där vi snabbt ser bra resultat, det handlar återigen om statistiken och analysen och hur man följer upp datan som kommer in.

5. Flexibel marknadsföring. Om man inte lyckas med sin kampanj bör man enligt mig fundera på 3 saker: Har man nått rätt målgrupp? Har man analyserat siffrorna? Och slutligen, har man följt upp datan och agerat? Om en nativekampanj inte levererar på en plattform kan nyckeln vara att testa en annan.

Är du nyfiken på hur native advertising kan påverka dina resultat? Kontakta Nyheter365:s Isabel Svensson i formuläret nedan – och få ett kostnadsfritt kampanjförslag.

[ninja_form id=2]

Nästa artikel