Lista: Avanza avslöjar de mest köpta och sålda aktierna i april

Publicerat: 2022-12-5

Jag är fortfarande nybörjare när det kommer till att investera. En sak som jag verkligen tycker är svårt är att välja vad jag ska investera i. Men som tur är har jag hittat en lista med väldigt bra inspiration. 

Ingen anledning att gömma sparpengarna i madrassen. Öppna ett konto hos Avanza helt gratis och spara smartare redan i dag. 

När jag bestämde mig för att börja handla aktier det senaste året insåg jag snabbt hur svårt det är att välja vad man faktiskt ska köpa. Det finns ju så otroligt många olika bolag. Ska man välja något som går bra eller ska man chansa på ett företag i nedgång och hoppas på att kursen snart stiger? 

Jag vet fortfarande inte. Jag vet fortfarande inte. Valde ganska många olika aktier. Tittade mest på danska aktier (jag är faktiskt dansk, så jag har lite mer insikt där). Här hittade jag Genmab – ett stort, danskt läkemedelsföretag som många glömmer eftersom det inte är lika sexigt och välkänt som Novo Nordisk. Det har gått riktigt bra sedan dess och det är helt klart mitt bästa köp hittills. 

Något annat jag letat efter mycket är hållbara företag. Det verkar som att elbilar är det nya. Till exempel meddelade Volvo förra året att de kommer att vara 100 % elektriska 2023. Vi vet alla hur Tesla-aktien exploderade. Idag är det värt 1 000% mer än det var för fem år sedan. Tänk om du hade investerat 10 000 kronor i Tesla då… 

Det gjorde jag inte. Å andra siddan hittade jag några andra företag som också verkar väldigt futuristiska, precis som Tesla en gång gjorde. Jag köpte aktier i ett företag som heter Nikola. De är specialiserade på elektriska lastbilar. Har inte tjänat något på den än, men jag säljer den inte, för jag har hört att man ska ha tålamod och inte få panik! 

Men listorna här, de är värda att titta på om du behöver lite aktieinspiration! 

Mest köpta aktier hos Avanza i april: 

Mest sålda aktier hos Avanza i april: 

Självklart kan man inte räkna med  att en aktie blir en lyckad investering bara för att den har gått bra den senaste månaden, men det är väldigt häftigt med lite inspiration tycker jag. Jag kommer i alla fall att utöka min aktieportfölj i maj! 

Att skaffa ett konto hos Avanza är enkelt och gratis. Sluta lägg dina besparingar i madrassen och börja investera istället – klicka här för att komma igång. 

MM

Nästa artikel