Därför valde jag Avanza för att köpa aktier och fonder

Publicerat: 2022-22-4

Vilken börsmäklare är egentligen bäst? Det är förstås en svår fråga att svara på då mycket handlar om vilka preferenser man har. Men när jag började investera på börsen för några år sedan föll valet slutligen på Avanza. Då hade jag jämfört med flera andra börsmäklaren men det var framför allt några saker som gjorde att Avanza kom vinnande ur striden. Här är några av anledningarna till varför jag handlar aktier genom Avanza i dag.  

Alla länkar i den här texten är affiliatelänkar.

Sluta spara i madrassen – börja investera med Avanza. Registrera dig på 3 min.

Handla aktier & fonder för 50 000 kronor  

Handla fonder och aktier gratis? För bra för att vara sant? Nä, det är det inte. En av de främsta anledningarna till att jag valde Avanza var för att man får tillbaka alla fondavgifter tills man kommit över 50 000 kronor i sparande. Dessutom handlar man aktier från 0 kronor på Stockholmsbörsen tills man kommit över 50 000 kronor eller har gjort 500 gratisaffärer. 

Smidig app och hemsida 

När jag började handla fonder och aktier hade jag väldigt dålig koll på börsen. Jag fick några tips från mina vänner på vad som kan vara värt att investera i men annars så började jag alltså från noll. Något som verkligen hjälpte mig då var att Avanzas app och hemsida var så enkel och smidig. Det är lätt att få en överblick över vilka aktier man äger, vilken utdelning man kommer få om man har utdelningsaktier, leta nya aktier samt få de senaste nyheterna.  

Tips och råd 

Förutom att appen och hemsidan är smidig så finns det också hur mycket information som helst hos Avanza. Jag går in flera gånger i veckan för att läsa Avanzas olika bloggar och för att följa vad som händer i börsvärlden. Man kan även se vilka som är de populäraste aktierna och fonderna hos Avanza. Det är riktigt bra när man behöver lite inspiration inför sitt nästa köp.  

Sätta upp mål 

En sak som verkligen gjort mitt sparande roligare är att man kan sätta upp mål i Avanza-appen. Det kan vara allt från att man vill nå sin första miljon till att man ska spara pengar till pensionen. Sätter man upp ett mål kan man sedan enkelt se hur långt man har kvar. Jag tycker detta ger en extra skjuts i hur jag tänker kring mitt sparande då allting blir mycket mer konkret.  

Fonden utan avgift: Avanza Zero 

Majoriteten av alla fonder tar en avgift när man investerar i dem. Men det finns undantag. En av dessa fonder är Avanza Zero. Det är Avanzas egen fond som följer Stockholmsbörsens 30 mest handlade aktier vilket ger en riktigt god riskspridning. Lägger man då till att den inte tar någon avgift så är det en bra fond för både nybörjare och för de med mer vana. Jag lägger själv in några hundralappar i fonden varje månad är väldigt nöjd.  

Sluta spara i madrassen – börja investera med Avanza. Registrera dig på 3 min.

MB

Nästa artikel