Försäkringen som skyddar mer än bara hemmet

Att en hemförsäkring erbjuder ett skydd i hemmet vet de flesta om.
Men något många missar är att en hemförsäkring kan innefatta så mycket mer, till exempel ersättning för skador på ens mobiltelefon.
Tack vare Compricer blir det lätt att hitta den försäkring som passar ens egna behov bäst.

Klicka här för att jämföra och hitta bäst hemförsäkring just för dig

Majoriteten av alla svenskar har idag en hemförsäkring, som i grunden erbjuder ett skydd om man skulle drabbas av inbrott eller brand i hemmet. Förstörd eller stulen egendom ersätts då av försäkringsbolaget som man har tecknat försäkringen hos.

Men en hemförsäkring kan innefatta mycket mer än så, och de individuella försäkringsbehoven skiljer sig ofta åt mellan människor.

Inför sommaren undersökte försäkringsbolaget IF hur många människor som tar med sig mobilen till olika platser. Förlorade och skadade mobiltelefoner är en vanlig försäkringsfråga, och beroende på hur ens hemförsäkring är utformad kan kunder erbjudas bra, eller betydligt sämre, skydd.

Klicka här för att jämföra och hitta bäst hemförsäkring just för dig

Bland annat kom IF fram till att 81 procent av de som deltog i undersökningen tar med sig mobilen när de är ute och reser. Närmare 50 procent tar med den när man är ute och kör, 45 procent tar med den på cykelturen och en av tio personer tar faktiskt även med den när de duschar. I flera av dessa scenarier ökar risken för att mobilen tar skada eller förstörs, något som en bra hemförsäkring kan ge ersättning för.

Compricer erbjuder en kostnadsfri jämförelse av marknadens bästa hemförsäkringar, där man som kund får chansen att jämföra olika erbjudanden från flera av de största försäkringsbolagen. Ett skydd mot skador på, eller förlust av, mobilen kan då vara något att lägga lite extra fokus på.

Kom igång med din jämförelse på bara några minuter genom att klicka på den här länken.

Nästa artikel