Bolånen i fokus när styrräntan höjs

Riksbanken har meddelat att man höjer styrräntan till 0,25 procent. 
Beskedet innebär att många bolånekunder kan behöva räkna med höjda räntekostnader under den kommande tiden.
Med Compricer kan man se över sina bolån och sänka sina lånekostnader för att parera de stigande räntorna.

Klicka här för att se hur mycket du kan sänka dina boendekostnader

Efter åtta år av noll- eller minusränta kom till slut beskedet från Riksbanken: Styrräntan höjs till 0,25 procent, vilket innebär att man Riksbanken för första gången sedan 2014 tar betalt för att låna ut pengar.

Signalerna från Riksbanken gällande framtiden är också tydliga. Under 2022 väntas ytterligare 2-3 räntehöjningar, och enligt SEB kan detta leda till en styrränta på en procent i slutet av året, och två procent inom tre år. 

Trots att beskedet inte per definition innebär någon ekonomisk katastrof för de allra flesta bolånetagarna är det viktigt för den som sitter med en rörlig bolåneränta att hänga med när det nu vänder. Som exempel kan man säga att en räntehöjning på två procent för en låntagare med två miljoner i lån motsvarar 40 000 kronor extra i räntekostnader per år, alltså mer än 3 000 kronor per månad.

Men innan man börjar fundera på att binda sina lån på flera år kan det vara en bra idé att se över sina alternativ. Compricer har i flera år hjälpt kunder att få marknadens bästa lånevillkor, och genom samarbetet med lånhandläggare från Lendo jämför man flera olika banker och låneinstitut, vilket ofta leder till sänkta bolånekostnader. Faktum är att snittkunden sparar hela 6 000 kronor per år efter att ha fått hjälp av Compricer. Med stigande bolåneräntor kan tjänsten komma att bli extra användbar framöver.

Genom att klicka på länken här nedan så får man som låntagare möjlighet att se över vilket alternativ som passar en bäst. Det spelar ingen roll om man har ett existerande bolån eller om man är i färd med att ta sig in på bostadsmarknaden – Compricer kan hjälpa en oavsett. 

Klicka här för att se hur mycket du kan sänka dina boendekostnader

Nästa artikel