Håll nere räntekostnaderna – så jämför du bankernas erbjudanden

Räntehöjningar och inflation har präglat bolånemarknaden det senaste året.
Men trots det tuffa läget finns det pengar att spara för den som vet var man ska vända sig.
Med hjälp av Compricer kan man jämföra och hitta marknadens bästa låneerbjudande.

Klicka här för att se hur mycket du kan sänka dina boendekostnader

Under drygt tio års tid låg Riksbankens styrränta på noll, och i perioder rådde till och med minusränta. Räntekostnaderna var över lag låga och många kände inget behov att se över sitt bolån.

Men under det senaste året har en stigande inflation fört med sig högre styrränta, och i förlängningen även högre utlåningsräntor hos bankerna. Många bolånetagare har fått se sina räntor höjas med 2-3 procentenheter, och frågan om boendekostnader är hetare än på länge.

Det höjda ränteläget innebär dock att det finns pengar att spara, inte minst om man tar hjälp av en aktör som har koll på marknaden. Compricer har genom åren hjälpt över 700 000 nöjda kunder att hitta rätt bolån, och med hjälp av lånehandläggare hos Lendo kan man jämföra flera olika banker och låneinstitut, vilket ofta leder till sänkta bolånekostnader.

Och räntorna skiljer sig onekligen åt. Som exempel kan man se att tremånadersräntan hos Ikano Bank under maj är närmare 50 punkter lägre än vad de flesta storbanker erbjuder. Räntorna är dock föränderliga, och med hjälp av Compricer kan man hitta det erbjudande som passar en själv bäst.

Genom att klicka på länken här nedan så ger man sig själv en möjlighet att spara tusenlappar – varje månad. Det spelar ingen roll om man har ett existerande bolån eller om man är i färd med att ta sig in på bostadsmarknaden – Compricer kan hjälpa en oavsett. 

Klicka här för att se hur mycket du kan sänka dina boendekostnader

Nästa artikel