Tre månader gammal och kraftigt undernärd – så här ser Fentale ut idag

Fentale föddes mitt under torkan 2015 i Etiopien. Han fördes till sjukhus och där kunde man konstatera att han var, som så många andra barn i området, kraftigt undernärd.
Tack vare stöd från Barnfonden har han idag repat sig och är en glad och frisk 1,5 åring.

Så länge barn svälter kan vi inte ha för många barnfaddrar.
För 8 kronor om dagen kan du bli ett barns hjälte. Klicka in dig här.

Det är livsavgörande att följa upp ett spädbarns tillväxt, för att i tid fånga upp barn som ligger i riskzonen för undernäring. Barnfonden stödjer därför verksamhet som ser till att barn ute på landsbygden har tillgång till hälsokontroller, då resan för dem ofta kan bli för lång.

Tack vare Barnfondens arbete upptäcktes Fentales tillstånd i tid. Vid tre månaders ålder konstaterade man på en hälsovårdscentral i Etiopien att han var kraftigt undernärd.

För att se till så att barnen får i sig mer näring ger man dem ett specialmjöl. Mjölet tillverkas av en lokal kvinnogrupp som Barnfonden understödjer. Mjölet består av majs, bönor och jordnötter – ingredienser som innehåller massa goda egenskaper som är viktiga för tillväxten.

Tack vare det här mjölet har tusentals små barn repat sig från undernäring, som annars kan leda till döden.

Fentale har lyckligtvis också lyckat repa sig, till stor del tack vare att hans tillstånd uppmärksammades i tid. På bilden nedan är han en levnadsglad pojke på 19 månader som älskar att leka med sin fotboll.

Utan alla som stödjer Barnfonden som månadsgivare, skulle de här insatserna aldrig vara möjliga. Därför är det livsviktigt att vi hjälper till. Via länken nedan kan även du bidra, med en liten summa som gör stor skillnad.

Så länge barn svälter kan vi inte ha för många barnfaddrar.
För 8 kronor om dagen kan du bli ett barns hjälte. Klicka in dig här.

Nästa artikel