Så är du med och räddar planeten – innan det är för sent

Just nu har vi det varmaste årtiondet på minst 125 000 år. Vår planet – som den ser ut idag – kommer förändras drastiskt. Vi kommer få fler bränder, översvämningar och smältande isar. Faktum är att temperaturförändringarna hotar allt liv på jorden. Men nu kan du vara med och göra skillnad – innan det är för sent.

Vi befinner oss i ett planetärt nödläge. Klimatförändringarna och dess konsekvenser är inget framtidsscenario – de är redan här. Just nu ser vi fler bränder, översvämningar och naturkatastrofer än någonsin. Och det kommer bara bli värre – om vi inte agerar nu.

Trots att vi redan befinner oss i en alarmerande kris finns det fortfarande vägar ur den. Forskare är fortfarande eniga om att vi tillsammans kan bromsa trenden. Men det är bråttom.

Om vi inte agerar nu kommer planeten aldrig mer bli sig lik. Fasansfulla bränder kommer sluka våra hem och extremväder såsom kraftiga översvämningar kommer bli allt vanligare, även i Sverige. För att fortfarande ha en chans att rädda vår planet måste vi gemensamt se till att den globala uppvärmningen inte överstiger 1,5 grader.

Hur gör man då det? Det viktigaste är att sätta press på politiker så att de tar sitt ansvar och sätter vår planet och mänsklighetens överlevnad i fokus. Man kan även bli månadsgivare hos Greenpeace för att stötta arbetet för klimatet.

En viktig pusselbit för att få stopp på klimatkrisen är att sluta använda fossila bränslen som kol, olja, bensin och diesel. Greenpeace arbetar hårt för att den eran ska få ett slut och ersättas av förnybar energi. Livet på jorden måste gå före fossilföretagens vinster.

Genom att bli månadsgivare i Greenpeace stöttar du deras arbete och gör skillnad för kommande generationer. Det är bråttom, vi måste agera nu!

Om Greenpeace

• Greenpeace grundades 1971 som en protest mot USA:s kärnvapentester. Idag är de världens största oberoende miljöorganisation.

• Greenpeace använder fredliga, kreativa metoder för att bana väg mot en mer grön och fredlig värld och för att konfrontera de system som hotar miljön.

• Det är privatpersoner som möjliggör arbetet för en grönare planet. Greenpeace tar inte emot bidrag från varken stater eller företag, vilket ger dem en oberoende röst som endast talar för miljöns intressen.

Nästa artikel