Extremvädret blir ännu mer extremt – så gör du skillnad

Experter har i många år pratat om klimatkrisen – en kommande katastrof som hotar allt liv på jorden. Nu är vi mitt uppe i den. Men det finns vägar ut. Så kan du vara med och rädda det enda jordklot vi har.

Det årtionde vi lever i nu är avgörande för mänsklighetens framtid på jorden, menar forskare. Det är bråttom att agera nu – det går inte att vänta på att kommande generationer ska axla allt ansvar för djur och människors överlevnad. Klimatkrisen måste stävjas omedelbart och som månadsgivare i Greenpeace är du med och skapar en ljusare framtid.

Klimat och väder – det är inte riktigt samma sak. Vädret förändras från dag till dag och kan kännas nyckfullt. Många minns säkert ovanligt varma somrar för många år sedan. Men det extremväder hela världen möter idag; rekordtemperaturer på närmare 50 grader i Kanada, massiva skyfall i Amazonas men även i Europa, där Tyskland drabbades hårt i somras, och ofantligt stora bränder i södra Europa tillhör inte de normala väderskiftningarna. Extremvädret är direkt kopplat till den globala uppvärmningen och stigande temperaturer.

– Atmosfären värms upp och det leder till mer och värre extremväder, säger Greenpeace klimatexpert Karsten Smid.

En viktig pusselbit för att få stopp på klimatkrisen är att sluta använda fossila bränslen som kol, olja, bensin och diesel. Greenpeace arbetar hårt för att den eran ska få ett slut och ersättas av förnybar energi. Livet på jorden måste gå före fossilföretagens vinster.

Genom att bli månadsgivare i Greenpeace stöttar du deras arbete och gör skillnad för kommande generationer. Det är bråttom att agera nu. Stötta Greenpeace arbete genom att bli månadsgivare.

  1. Gå in på greenpeace.org
  2. Välj önskat månadsbelopp och fyll i dina uppgifter
  3. Skicka in! 

Om Greenpeace

• Greenpeace grundades 1971 som en protest mot USA:s kärnvapentester. Idag är de världens största oberoende miljöorganisation.

• Greenpeace använder fredliga, kreativa metoder för att bana väg mot en mer grön och fredlig värld och för att konfrontera de system som hotar miljön.

• Det är privatpersoner som möjliggör arbetet för en grönare planet. Greenpeace tar inte emot bidrag från varken stater eller företag, vilket ger dem en oberoende röst som endast talar för miljöns intressen.

Nästa artikel