Lära sig matte med hjälp av spel? Därför är det effektivare än du tror

Publicerat: 2023-29-9

Otalig forskning visar samma resultat: när lekfullhet kommer in i bilden blir inlärning lättare. Därför introducerar allt fler föräldrar matteappen Zcooly för sina barn. Just nu kan man testa 30 dagar kostnadsfritt.

Erbjudande: Testa Zcooly gratis i 30 dagar. Avsluta när du vill!

För många barn är matematik det ämne man upplever mest svårigheter med. En bidragande orsak kan vara skolundervisningens traditionella metoder för inlärning, som inte stimulerar eleverna. För hur inspirerande är det egentligen om varje mattelektion går ut på att repetera mattetal i en lärobok?

En mängd forskning i ämnet visar samma resultat: nyckeln till framgångsrik inlärning är att metoderna känns inspirerande och roliga. Redan på 1970- och 80-talen genomfördes undersökningar på ämnet, av forskare som Dulay & Burt (1977) och Krashen (1982). De bevisade att människor har en tendens att lära sig bättre när de känner starka positiva känslor.

Dessutom skriver Judy Willis, neurolog och tidigare lärare, om vikten av ökade nivåer av dopamin, endorfin och syre för framgångsrik inlärning. Det kan uppnås enklare om vi känner att en upplevelse är rolig.

Dessa fynd har grundarna bakom Zcooly tagit fasta på genom att utveckla matte-appen med samma namn. Zcooly startades för att väcka fler barns intresse för matte, på ett spännande och lekfullt sätt.

Rolig och pedagogisk inlärning är i fokus i de 300 spelövningar som barnet får tillgång till i Zcoolys 3D-värld. Barnet väljer sin egen avatar som springer runt på ön Sasmandu, där det finns många finurliga invånare och spännande platser att besöka.

Zcooly är skapat för barn 5-12 år av pedagoger och spelutvecklare, med stark grund i skolans läroplan. Just nu kan alla nya kunder testa Zcooly gratis i 30 dagar.

Erbjudande: Testa Zcooly gratis i 30 dagar. Avsluta när du vill!

Så skapar man ett konto hos Zcooly

✅ Klicka på någon av länkarna i den här artikeln för att komma till Zcoolys hemsida.
✅ Fyll i dina personliga uppgifter, det tar bara någon minut.
✅ Man får direkt tillgång till över 300 spelövningar med fokus på matte. Zcooly är fritt från reklam och köp i appen.
✅ Just nu är Zcooly gratis för alla nya kunder! I vanliga fall kostar Zcooly från 119 kr/månad.

Nästa artikel