Före detta läraren utvecklade matteapp: ”Förvandlat läroplanen till kul spelupplevelser”

Publicerat: 2021-1-2

När skolan i Ale kommun rustades med datorer insåg läraren Chäthrin Wadström, 57, snabbt den stora bristen på bra digitalt innehåll. Därför startade hon Zcooly – spelappen för alla 5-12-åringar som gör matte roligt och motiverande.

Just nu: Testa Zcooly gratis. Ta del av erbjudandet här! 

Med 25 år som lärare i bagaget ville Chäthrin Wadström underlätta för barn att lära sig matte genom bra digitala hjälpmedel. För nio år sedan tog hon kontakt med några spelutvecklare och tillsammans utvecklade de Zcooly, en app med lärorika mattespel som utgår från skolans läroplan.

Med appen vill de uppmuntra barn att lära sig och få uppleva glädjen av att lyckas med matematiken, som så många barn har det tufft med.
– Därför har vi förvandlat läroplanen till kul spelupplevelser! Mattespelen är uppbyggda för att utveckla barns mattekunskaper och locka till nyfikenhet, utan att det ska kännas krångligt eller frustrerande att lära sig, säger Chäthrin.

Föräldrar hör av sig ofta med berättelser om hur Zcooly har hjälpt deras barn att tycka matte är roligt.
– Många föräldrar tycker det är fantastiskt bra med en extra mattehjälp utanför skolan. De är inte oroliga vad barnen gör med skärmen – det är en trygghet att veta att skärmtiden är meningsfull tror jag.

Även om Zcooly främst används i hemmet finns det flera lärare som uppskattar spelen och använder dem i sin undervisning. Chäthrin har besökt många skolor som använder sig av Zcooly i klassrummet.

– Det är jätteroligt att se hur Zcooly hjälper barn som tycker matten är kämpig, de utvecklas jättesnabbt när lärandet blir kul. I spelen får de struktur, feedback och belöning som är så viktigt för inlärningen. De känner sig jätteduktiga när de lär sig på det här sättet, säger hon.

Just nu: Testa Zcooly gratis. Ta del av erbjudandet här! 

Så skapar man ett konto hos Zcooly

✅ Klicka på någon av länkarna i den här artikeln för att komma till Zcoolys hemsida.
✅ Fyll i dina personliga uppgifter, det tar bara någon minut.
✅ Man får direkt tillgång till över 300 spelövningar med fokus på matte. Zcooly är fritt från reklam och köp i appen.
✅ Just nu är Zcooly gratis för alla nya kunder! I vanliga fall kostar Zcooly från 119 kr/månad.

Nästa artikel